Iemācīt bērnam kustību prieku. Sporto pats un iesaisti arī bērnus!

30. Aug 2016, 10:06 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vecāki rāda piemēru bērniem! Ja vecāki ir slinki sportotāji, arī bērni labprātāk pasēdēs uz dīvāna, nevis aktīvi kustēsies un nodarbosies ar sportu, vērtē raidījuma Ģimenes studija viesi.

Statistika ir nepielūdzama: Eiropā un arī Latvijā fizisko aktivitāšu līmenis ir nepietiekams. Vismaz reizi nedēļa ar sportu nodarbojas vai spēlē sporta spēles 31 procents Latvijas iedzīvotāju, tikmēr 36 % Latvijas iedzīvotāju pavada laiku sēžot vairāk nekā 5,5 stundas dienā.

Tūdaļ sāks griezties saspringtais mācību gada "vāveres ritenis", bet kur tajā rast laiku sportošanai visai ģimenei kopā, kā iemācīt bērnam kustību prieku, netērējot tam milzu līdzekļus, un kā nepalaisties slinkumā, Ģimenes studijā uzklausām pieredzes stāstus un vaicājam speciālistiem. Raidījuma viesi: aktīva dzīves veida piekritēji, orientieristi Kristīne un Edgars Bertuki, tautas sporta entuziasts un Baltijas maratona rīkotājs Kaspars Tupiņš un Latvijas Sporta federāciju padomes Sporta attīstības vadītāja un Eiropas Sporta nedēļas projekta vadītāja Latvijā Dace Zvaigzne.

Ģimenes studija RADIO raidījumu klausies zemāk>>

Kādas ir jūsu ģimenes attiecības ar sportu?

Māmiņu Klubs