Grāmata “Ucipuci meklē mājas” atgriežas ar vērienīgiem papildinājumiem

Grāmata “Ucipuci meklē mājas” atgriežas ar vērienīgiem papildinājumiem

20. May 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērnu grāmata ar leļļu teātri, “Ucipuci meklē mājas”, laiž klajā jaunu tirāžu, kura papildināta ar interesantiem jaunumiem – Latvijas Radio leģendu Sandras Glāzupas un Gunāra Jākobsona ierunātu audio lugu un grupas “The Sound Poets” līdera, Jāņa Aišpura, radītu dziesmu. 

Autores Zanes Zustas grāmata “Ucipuci meklē mājas” pērnā gada nogalē iekaroja lasītāju sirdis, un nepilna mēneša laikā tika izpārdota pirmā tirāža. Darbs tika nominēts arī grāmatu mākslas konkursam “Zelta ābele 2015”, kur par skaistāko grāmatu titulu sacentās bērnu literatūras kategorijā, bet Latvijas vārdu joprojām pārstāv Latvijas oficiālajā stendā dažādās starptautiskās grāmatu izstādēs.

Veidojot jauno metienu, īpaši piedomāts par to, lai lasītāji iegūtu vēl vairāk, tāpēc grāmata papildināta ar Ucipuci audio lugu, ko ierunājušas Latvijas Radio leģendārās balsis Sandra Glāzupa un Gunārs Jākobsons, bet lugas mūzikas un Ucipuci dziesmas autors ir grupas “The Sound Poets” līderis Jānis Aišpurs, kurš dziesmu iedziedājis kopā ar savu sešgadīgo meitiņu Emīliju. Līdz ar to grāmata lasītājiem vienlaicīgi piedāvā sešus produktus – grāmatu, zinības, leļļu teātri, lellītes, audio lugu un dziesmu.

“Bijām patīkami pārsteigti par labajiem pārdošanas rādītājiem un novērtējumu – gan stāsts par pūcīti Ucipuci, gan interaktivitāte – grāmatas beigās iestrādātais leļļu teātris, neatstāja vienaldzīgos. Šī gada janvāra sākumā saņēmu ziņu, ka tirāža gandrīz izpārdota, tāpēc sākām plānot nākamo,” stāsta grāmatas autore Zane Zusta. “Tā kā Ucipuci koncepts ir piedāvāt interaktivitāti, izglītot un ietvert vairākus vērtīgus produktus vienā, tad radās ideja Ucipuci stāstu ieskaņot lugas veidā, lai to var gan atskaņot un spēlēties, gan arī vienkārši klausīties. Grāmatas teksts tika pielāgots atbilstoši lugas vajadzībām un ar šo ideju uzrunāju Latvijas radio skanīgākās balsis Sandru Glāzupu un Gunāru Jākobsonu. Jāpiebilst, ka ludziņa un dziesma pieejama Ucipuci mājas lapā, tādā veidā tā brīvi pieejama arī pirmās tirāžas pircējiem un citiem interesentiem.”

Savukārt Ucipuci dziesmas un arī lugas mūzikas autors ir grupas “The Sound Poets” līderis Jānis Aišpurs. “Mani uzrunāja projekts, jo Ucipuci ir tēls, kurš bērnus piesaista ar savu labsirdību un sirsnību. Viennozīmīgi piekritu, ka Ucipuci ir pelnījusi arī dziesmu. Dziesmas radīšanas process bija diezgan organisks, nebija steigas, turklāt meita Emīlija man bija vislielākā kritiķe pēc kuras varēju secināt, vai bērniem tā patiks vai nē,” stāsta Jānis Aišpurs, piebilstot, ka dziedāt ar meitu neesot bijusi vieglākā pieredze, tomēr ļoti vērtīga.

“Ucipuci meklē mājas” ir Latvijā radīta inovatīva grāmata pirmsskolas un sākusskolas vecuma bērniem. Grāmatas galvenā varone ir pūcīte Ucipuci, kura ir nozaudējusies un piedzīvo aizraujošus brīžus, lai veiksmīgi atgrieztos mājās. Autores Zanes Zustas mērķis bija radīt pozitīvu, labsirdīgu un mīļu tēlu mūsu latviešu jaunās paaudzes bērniem. Savukārt skaistās ilustrācijas radījusi talantīgā māksliniece Evija Timma – Novika, kurai izdevies katru tēlu iedzīvināt tā, lai tas lasītājos raisītu pozitīvas emocijas.