Ģimenes diena “Ceļojam un atklājam Latviju - toreiz un tagad!” Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā

Ģimenes diena “Ceļojam un atklājam Latviju - toreiz un tagad!” Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā

05. Jan 2017, 12:48 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Svētdien, 8. janvārī, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs aicina uz Ģimenes dienu „Ceļojam un atklājam Latviju - toreiz un tagad!”. Ģimenes dienas programma piedāvā ekskursijas mazajiem un lielajiem, radošas nodarbes un spēles visām paaudzēm izstādē “Apceļo dzimto zemi! Latvijas tūrisma propaganda 1930. gados”, muzeja ekspozīcijas apskati, kā arī Ģimenes dienas īpaši draudzīgo ieejas maksu.

Pulksten 12:00, 14:00 un 16:00 sāksies Ģimenes dienas ekskursija, kas notiks izstādēApceļo dzimto zemi! Latvijas tūrisma propaganda 1930. gados”. Ekskursijas gaitā gan pieaugušie, gan bērni dosies “ceļojumā laikā” uz Latviju 1930. gados, nokļūstot tā laika Latvijas apceļotāja – tūrista lomā, iepazīstot nozīmīgus Latvijas kultūrvēsturiskos objektus un vietas, uzzinot, kādas bijušas ceļošanas iespējas un paradumi 1930. gados, kā arī vērojot un salīdzinot aizraujošās un dzīvespriecīgās nozares – tūrisma iespējas toreiz un tagad. To, ka Latvija ir bijusi un ir lieliska vieta ceļošanai, sportošanai un atpūtai, var pārliecināties, iepazīstot izstādes stāstu.        

Visas dienas garumā, no plkst.11:00 – 17:00, gan mazie, gan lielie apmeklētāji, varēs izmēģināt savus “spēkus”- vērīgumu, atjautību, zināšanas, piedaloties piedāvātajās Radošajās nodarbēs visām paaudzēm. “Salikt lielo puzli – Latvijas apceļošanas karti!” – tas būs jautrību un azartu dāvājošs uzdevums katram atsevišķi vai visai ģimenei kopā, jo spēle sniedz aizrautības, kopā būšanas un izziņas prieku. “Pamodināt” meklētāja maņu būs iespēja, ņemot savās rokās Darba lapas “Meklējam atbildes!” ar apņēmību veikt tur iekļautos uzdevumus - atrast interesantus un izziņas bagātus priekšmetus un fotoattēlus izstādē “Apceļo dzimto zemi!”. Bērni savus iespaidus varēs izteikt arī zīmējot, krāsojot, bet pieaugušie – aprakstot kādu īpašu savu ceļojuma iespaidu izstādes pieredzes grāmatā.

Izstāde “Apceļo dzimto zemi! Latvijas tūrisma propaganda 1930. gados” stāsta par cilvēku lielo un kaislīgo aizrautību - ceļošanu, pasaules izzināšanu, kas jāsāk ar brīnišķīgās zemes – Latvijas iepazīšanu. Izstāde sniedz iespēju ieraudzīt vēsturiskas fotogrāfijas, mākslas darbus, interesantus priekšmetus, dokumentus. Viens no Latvijas tūrisma kustības pamatlicējiem 1930. gados, Sabiedrisko lietu ministrijas Tūrisma nodaļas vadītājs Kārlis Vanags mudināja: “Meklējiet savos ceļojumos skaisto Latviju, strādājošo un radošo Latviju, latvju sētu, latvju darbu, latvju sirdi, tikumu un tautu!”. Rakstniece Zenta Mauriņa ir skaisti formulējusi ceļošanas prieku: “Ceļot prot tas, kā sirds ir redzīga un kā acs prot apstāties un svētīt. Ceļot prot tas, kas savu sirdi prot atraisīt. Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā”.

Ģimenes dienas aktivitāšu apmeklētājiem muzejs dāvā īpaši draudzīgo ieejas maksu: EUR 1,42; skolēniem un pensionāriem EUR 0,71; pirmsskolas vecuma bērniem – bez ieejas maksas.