GATAVOJAMIES DĀRZIŅAM: Pirmo reizi uz dārziņu - ar autiņbiksītēm vai bez?

GATAVOJAMIES DĀRZIŅAM: Pirmo reizi uz dārziņu - ar autiņbiksītēm vai bez?

28. Aug 2015, 10:16 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Labrīt, pirmsskolnieki!

Māneklīšu tēma izrunāta attiecībā uz dārziņu, tagad kārta runāt par autiņbiksītēm. Daudzi domā, ka uz dārziņu dodoties jau noteikti būtu jābūt prasmēm lietot podiņu. Patiesībā pret pusotru gadu veciem mazuļiem, kas nāk uz dārziņu autiņbiksītēs, izturas un attiecas vairāk nekā mierīgi. Bet pieradināšana tiek uzsākta kopā ar vecākiem. Antons, kad devās uz dārziņu, sāka izrādīt interesi par podiņu. Grupiņā ar visiem tika sēdināts. Mājās iegādājāmies pilnu arsenālu - 2 podiņi, paliktnis lielajam podam, kāpslītis. Pagāja mēnesis un interese pazuda. Pat grupā. Ar vasaras sākšanos tā atkal pamodās. Bet īpašu panākumu nav. Precīzāk - dienas laikā izlietoto autiņbiksīšu ir samazinājies. Dārziņā kopā ar visiem bērniem lietiņas dara podiņā. Mājās staigā biksītēs vai bez tām. Bet līdz podiņam tā arī neesam tikuši. Toties būt slapjam bērnam ai, kā nepatīk. Tāpēc pagaidām nekrītu panikā. Viss norit tā, kā tam jānorit. Līdz trīs gadu vecumam laika vēl daudz.

Kā jums ar podiņmācību?

Vai uz dārziņu devās bērns autiņbiksītēs, vai jau bez tām?


zacc zacc 28. Aug 2015, 12:43

Mums mazuļu grupā audzinātājas pirmajā sapulcē pateica, ka tiem, kam vajag autiņbiksītes, tās tiks liktas, un tāpat arī knupīši - kam vajag uz aizmigšanu, tam netiks liegts.
Poda lietas jau nu tiešām nevajadzētu pastiprināti dresēt, jo jau tā daudz stresa, uzsākot dārziņa gaitas.

lauvinja lauvinja 28. Aug 2015, 10:38

Kad vedu savējos - b/d vadītāja un audzinātājas skaidri un gaiši pateica, ja bērns vēl stabili neiet uz podiņu - vediet ar autiņbiksītēm, neradiet papildus stresu bērnam, tāpat pietiks, jo jauna vide un tā!

helliite helliite 28. Aug 2015, 10:34

Uz dārziņu mazais aizgāja 1,9 g vecumā, bet ar lieliem pārtraukumiem.
Uz podiņu nesen bijām sākuši likt, tāpēc loģiski devām līdzi pamperus.
Kaut kā galīgi neiespringu par to podiņmācību, mājās centāmies pamperu nevilkt, jo tiklīdz bija pampers, tā uz podu neprasījās. Bet diskomfors ar slapjajām biksēm bija liels 😀
Pat nepamanīju kad īsti bij tas laiks, laikam šīs vasaras sākumā, tātad apm divarpus gadi, kad puika atteicās vilkt uz nakti pamperu. Pateica- biksītes un viss! Tā nu ļoti dabiski mums beidzās pamperperiods 😀
Tagad jau bērnam 2,8 gadi, gadās šad tad iečurāt biksēs, kad aizspēlējās vai kārtīgi mantību nesakārto podiņā 😃