Gatavo ar bērnu: CETURTĀ nedēļa! Kartupeļi!

Gatavo ar bērnu: CETURTĀ nedēļa! Kartupeļi!

28. Aug 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Katru augusta pirmdienu tiks publicēts produkts, kuru ir jāizmanto savā receptē. Nav obligāti, lai produkts būtu pamatsastāvdaļa Jūsu receptē, galveinais, to iekļaut.  Jūsu uzdevums ir nofotografēt un uzrakstīt recepti, kā arī pievienot bērna komentāru – vai garšoja, kā garšoja...

Mēģiniet, pēc iespējas vairāk iesaistīt bērnu gatavošanas procesā.  Neaizmirsiet nofotografēt gan procesu, gan rezultātu.

Tad nedēļas beigās tiks izvelēts uzvarētājs, kurš savā īpašumā iegūs OnPlate KID šķīvi.  Konkurss ilgs četras augusta pirmdienas! Tātad katru pirmdienu jauns produkts un uzvarētājs! 

Konkurss turpinās un nākamais produkts ir kartupeļi. Topošā uztura speciāliste Zanda Mihailovska sagatavoja rakstu par kartupeļu uzturvērtību: 

Kartupeļi

Kartupeļi ir tipiska latviešu ēdienkartes sastāvdaļa, tomēr dažkārt tie netiek pienācīgi novērtēti. Kartupeļu enerģētisko uzturvērtību veido galvenokārt ogļhidrāti – 22 grami 100 gramos produkta. Lielāko daļu no ogļhidrātiem veido polisaharīds ciete, kura organismā tiek pakāpeniski šķelta, atbrīvojot glikozes molekulas, un līdz ar to organisms tiek apgādāts ar enerģiju. Pavisam nelielajā proteīnu daudzumā (2 grami 100 gramos produkta) ir sastopamas visas cilvēkam nepieciešamās aminoskābes, tai skaitā tās, kuras ir neaizvietojamas. Kartupeļi ir arī dažādu vitamīnu, piemēram, B6 un C vitamīna, minerālvielu, kā arī šķiedrvielu avots. Vērtīgi ir ēst kartupeļus ar mizu, protams, ja tā nav kļuvusi zaļa vai bojāta. 100 grami pagatavotu kartupeļu satur aptuveni 90 kcal.

Bērni ir ļoti aktīvi, un tāpēc kartupeļi ir labs avots, lai nodrošinātu organismu ar enerģiju. Tajos esošās šķiedrvielas veicina organisma attīrīšanu no tam nevajadzīgajām vielām, uzlabo vēdera darbību. Ar šo vienkāršo ēdienu bērns var uzņemt arī daļu no dienā nepieciešamā aminoskābju daudzuma, kā arī vitamīnus un minerālvielas, kas nodrošina organisma specifiskās funkcijas.

Kā iesūtīt receptes?

- Spied podziņu pie sava profila "PIEVIENOT RAKSTU"

- Izvēlies rubriku Mazulis un tagu -"Konkursi", "Gatavo-ar-bērnu"

- Pievieno recepti kopā ar foto!

- Kad viss izdarīts, spied SAGLABĀT, un stāsts pēc dažām minūtēm nokļūs portālā

20160728203237-13176.jpg

20160728203229-32778.jpg

www.onplate.eu

https://www.facebook.com/www.OnPlate.lv/

Seko mums facebook, kur regulāri publicējām rakstus par visu aktuālo ap un par uzturu un veselību 

 Gaidām receptes līdz 28.augustam ieskaitot!