Es gribu būt slims!

Es gribu būt slims!

21. Jan 2016, 15:19 FejuFeja FejuFeja

Kamēr nākamais mazulītis ir vēl tikai domās, ikdiena paiet, audzinot savu patlaban vienīgo dēlu.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, kad bērna veselība turējās stipra kā ozolam, šis gads iezīmējies ar vienu slimošanu pēc otras. Lai arī iepriekš esam gājuši dārziņā, šoziem te dažas dienas apmeklējam bērnudārzu, te atkal nākamās tiek pavadītas mājās, slīkstot puņķu peļķēs un klepojot tik spēcīgi, ka klepojot draud sagāzties pat mājas sienas. Šādos momentos cenšos pēc iespējas ātrāk savu bērnu dabūt uz kājām, jo pati apzinos, ka iesnas, klepus, temperatūra nav foršākais stāvoklis, lai baudītu dzīvi. Līdz šim, paldies Dievam, ir izdevies izsprukt no antibiotiku lietošanas, tā vietā izlīdzoties ar jau sen zināmiem sīrupiem/degunu pilieniem. Tomēr dažbrīd šķiet, ka esmu jau kļuvusi par tādu kā klepus sīrupu ekspertu, jo spēju nosaukt to sastāvus un apzinos, kurš kurā momentā spēs palīdzēt. Tomēr pirms tagadējās slimošanas reizes dēls paziņoja, ka viņš gribot saslimt, jo tad varēšot sēdēt mājās un spēlēties.

Un šādās reizēs, protams, noslēpēja gan domu spēks gan arī visi iespējamie Mērfija likumi, jo ne velti saka, ka pateiktu vārdu atpakaļ mutē neieliksi. Nepagāja ne pāris dienas, kad bērns ir slims. Temperatūra, iesnu jūra un klepus kā vislielākajam meža vecim. Ko bērns? Priecīgs, jo var palikt mājās spēlēties.

Nevarētu teikt, ka uz bērnudārzu dēls ietu ar sakostiem zobiem. Nē, viņš tajā ir iemantojis savus draugus, vienmēr līksmi atstāsta nodarbībās darīto un mājās spēlējoties savas rotaļlietas apsauc grupiņas biedru vārdos. Tiktāl viss šķiet tik labi un pozitīvi, kamēr ne pateiktais vārds, ka viņš gribētu paslimot.

Tavuprāt, vai domām/vārdiem piemīt spēks? Vakar par šo tēmu diskutējām ar vīru, kurš ieminējās, ka šī ir tikai sakritība, kamēr es paliku pie sava, ka arī vārdā ir spēks un, ja bērns atkārto vairākas reizes, ka viņš grib saslimt, viņš arī saslims. Bet ko darīt? Nedomāju, ka būtu prāta darbs bērnam aizliegt slimošanas laikā spēlēties un speciāli viņu garlaikot, tā liekot saprast, ka būt veselam un iet uz dārziņu ir daudzkārt foršāk nekā slimot?

annijalise annijalise 22. Jan 2016, 20:45

Mums meitai bija niķis ar man sāp vēders.nu neko-analīzes,pārbaudes- veselība laba atdzīta tika,tad nu sapratām ka biežāk jāmīļojas,kad piemin vēdergraizes.

21. Jan 2016, 12:12

Es tapēcvedu uz bd, kad tikai strādāju. Nevedu tad, ja esmu mājās, lai vnk atpūstos no bērna.Protams tas neattiecas uz vecākiem, kam jāstr. 5 d. ned.

FejuFeja FejuFeja 20. Jan 2016, 19:29 UnscrewedJet83

Paldies! Laba ideja par saldējumu. Teicu dēlam, ka labprāt tagad panašķotos ar saldējumu, bet nevar, jo viņš slims. Uzreiz slimnieks paziņoja, ka būs vesels, jo grib ēst saldējumu 😀

mamma27 mamma27 20. Jan 2016, 16:48 FejuFeja

😃

FejuFeja FejuFeja 20. Jan 2016, 15:51 mamma27

Šķiet, būs jāpameklē kādas īpaši negaršīgas zāles vai jādod dzeert vērmeļu tēja, jo visi klepus sīrupi ir tik saldi, ka viņš būtu gatavs karotēm vien tos dzert 😀

mamma27 mamma27 20. Jan 2016, 15:48

Jāmēģina parād't slimošanas nejauko daļu. Laukā iet nevar, multenes ar skatīties nē, negaršīgas zāles utt. Jo citādi bērniem tiešām šī slimošana var ievilkties.