Enurēze jāārstē savlaicīgi

21. Oct 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jebkura problēma ir atrisināma, ja vien savlaicīgi to konstatējam un meklējam tam visam tieši konkrētu risinājumu. Padomus sniedz Bērnu slimnīcas bērnu neirologs Baiba Norīte Lapsiņa un psihoterapeite, geštaltterapeite Inese Dikelsone.

Enurēze jāārstē savlaicīgi!

  • Gan mediķi, gan psihologi atzīst – jo savlaicīgāk sākta ārstēšana, jo ātrāk pamanāms ir rezultāts. Enurēzes ārstēšana var notikt gan ar zālēm, gan bez tām.
  • Visbiežāk ir jāmaina attieksme pret notiekošo, un jāmaina arī paši apstākļi. Ja ģimene neatbalsta bērnu, neviena tablete nepalīdzēs. Tātad – veiksmīgai ārstēšanai svarīga ir ģimenes motivācija.  Attiecībām starp mammu un tēti arī ir liela nozīme.
  • Vispirms vecākiem jāstrādā ar sevi, sapratne un atbalsts ir labākais, ko varam bērniem sniegt. Būsim pacietīgi, un meklēsim to problēmas risinājumu, kurš mūsu bērnam šķiet piemērotākais!
  • Jo smagāka slimības pakāpe, jo lielāka nozīme arī medikamentiem, bet ārstēšana bez zāļu lietošanas lielākā mērā atkarīga no ģimenes.

Var palīdzēt:

  1. Kalendāra zīmēšana - bērns zīmē saulītes un lietutiņus attiecīgi, ņemot vērā, naktī piedzīvoto. Par saulītēm bērnu kaut kā motivējam – paslavējam, varbūt kaut kā iepriecinam, kaut vai dodoties kur kopā.
  2. Psihologa apmeklējums. Vajag parunāties gan ar bērnu, gan ar pieaugušajiem. Jebkurai bērna problēmai apakšā ir neatrisinātas pieaugušo problēmas, savstarpējo attiecību līkloči.
  3. Zāles.
  4. Vecāku pacietība un atbalsts. Bērns ir vecāku kopsumma. Mammai un tētim jābūt kā vienam veselam. Visiem ģimenes locekļiem jāatbalsta, jāiedrošina bērns. Vecākiem jāiesaistās, jānāk uz konsultāciju pie speciālistiem.
  5. Jāpārskata bērna režīms. Iespējams, ka bērns vakarā ir tik pārguris pēc daudzajām nodarbēm, un neko nejūt, vienkārši aizmieg. Vakarus jāorganizē mierīgus. Varbūt, ka bērnam ir bail iet uz tualeti naktī, varbūt, ka bērns baidās vecākus naktī modināt, lai tie ieslēdz gaismu. Arī tās bailes bērnu var paralizēt, ļaujot bērnam gulēt tālāk un pieslapinot gultu.
  6. Ja bērnam pietrūkst vecāku tuvības, viņš var nākt pie vecākiem uz gultu, ļaujiet viņiem šo emocionālo tuvību.
  7. Saprotiet savu bērnu, saprotiet arī to, kā jūtieties jūs, jo tikai pārliecināti par sevi vecāki spēj nomierināt un pa īstam saprast savu bērnu.

Enurēze var gan pāriet, gan nepāriet tīņu vecumā pati no sevis. Gulēt šādā gultā ilgstoši arī nav nekāds risinājums, turklāt – tas nav higiēniski, tāpēc bērniem var noderēt speciālas uzsūcošas biksītes, ko citi visdrīzāk nemaz nepamanīs. Būs pasargāta gan gultasveļa, gan pidžama.  Bērns šādās biksītēs mitrumu tomēr jūt, tātad, viņš saprot – čurāšana ir notikusi.

Būsim pacietīgi, meklējot savam bērnam piemērotāko problēmas risinājumu!

Māmiņu Klubs

Skaties videofilmu un uzzini visu par nakts enurēzi!

20121202215000-45028.jpg 

DryNites® uzsūcošās naktsbiksītes ir radītas, lai atvieglotu bērnu nakts enurēzes (slapināšanas) ārstēšanu un palīdzētu bērnam atveseļoties.

Nakts slapināšana gultā skar daudzus bērnus vecumā no 4 - 14 gadiem. DryNites® sniedz diskrētu atbalstu šiem bērniem!

  • DryNites® labi uzsūc mitrumu, tādejādi pasargājot bērna un gultas veļu!
  • Tās izskatās gluži kā apakšveļa. Bērns tās viegli var valkāt zem pidžamas jeb drēbēm!
  • Nemanāmās, bet uzsūcošās naktsbiksītes ļaus bērnam doties uz nometnēm vai pārlaist nakti pie draugiem – neviens neuzzinās par slapināšanu gultā.
  • DryNites® ir radītas gan zēniem, gan meitenēm, ar atšķirīgu dizainu. Meitenēm – ar taurentiņiem, bet zēniem – ar stilīgiem močiem!