Cik daudz naudas Zobu feja gatava maksāt par zobiņu?

Cik daudz naudas Zobu feja gatava maksāt par zobiņu?

30. Oct 2017, 12:34 FejuFeja FejuFeja

Pēc zobārsta apmeklējuma dēlam radās eksistenciāls jautājums par Zoba feju. Proti, kur tās fejas dzīvo? Un vispār – ko viņas dara ar zobiņiem, kurus paņem no bērniem?

Drīz arī pie mums ciemos noteikti ieradīsies Zobu feja, jo citiem dēla bērnudārza draugiem pa kādam zobiņam jau ir izkritis. Tāpēc šis jautājums manam puikam kļūst aizvien aktuālāks.

Piemēram, kur izkritušo zobiņu nolikt? Jau gribēju viņam atbildēt, ka jāliek zem spilvena, bet aprāvos, jo iedomājos sevi Zobu fejas lomā. Kā nakts aizsegā es to zobiņu izķeksēšu no spilvena apakšas, nepamodinot dēlu, lai viņš nepamanītu, ka Zobu feja = mamma? Tāpēc skaidroju, ka nolikt var gan uz palodzes, gan uz skapīša. Gan feja pamanīs. Aaaa, nu jā, lai tikai viņš man pirms tam to pasaka, lai gadījumā, ja feja nevar atrast, es varētu parādīt.

Kad es biju maziņa, mums Zobu fejas nebija. Nu, labi, tas noteikti tāpēc, ka tad pār pasauli vēl nevaldīja ASV filmu un multeņu kults. Es izlūzušo zobiņu atdevu pelītēm, iemetot krāsnī, noskaitot pantiņu... atzīšos, ka pantiņš atmiņā nav saglabājies.

Tā kā neviens nav redzējis, ka pele sev nēsātu līdzi naudas maku, pelīte par izlūzušajiem zobiņiem man naudiņu neatnesa. Pēc kāda laiciņa vien „atgādāja” jaunu kaula zobiņu.

Bet tagad, cik dzirdēts, Zobu fejas ir bagātas un katram par piena zobiņu izdala eiro vai pat divus. Kāda ir Zobu fejas takse jūsu mājās?

Cik gadu vecumā Tavs bērniņš atvadījās no pirmā piena zobiņa?

Brīve Brīve 30. Oct 2017, 17:55

Manai vecākajai vēl nekrīt zobi, bet māsīcām krīt un tiek viss pastāstīts, parādīts. Jā, varbūt man nepatīk maksāt par zobiem, bet ja draugiem, radiem nāk zobu feja, tad mums gan jau arī nāks. Tāpat kā nāk Zsv.vecītis, un nevienam taču negribas būt Grinčam. Ja bd par to runā, bērnam kam nenāk tā feja jūtas apdalīts, gribas to atzīt vai nē.

Ilvija82 Ilvija82 30. Oct 2017, 15:02

Sveiki! Raineram visi piena zobi savā vietā, bet man pat prātā nenāk par izkritušajiem zobiem maksāt naudu!

ziemelbriedis ziemelbriedis 30. Oct 2017, 14:13 ziemelbriedis

p.s. mānīšanās par feju, ir tik pat liela, kā par lieldienu zaķi un salavecīti

ziemelbriedis ziemelbriedis 30. Oct 2017, 14:11

man bērnībā bija pantiņš. : Nem pelīte aizkrāsnī piena zobu, nes man vietā stipru kaula zobu 😀
saviem bērniem, mācam par feju un naudu, mazie liek krājkrasē, jo visi grib paši, ko sakrāt vai noprikt, naudu liekam eiro, ja nav tad kādu ir 😃
protams zin, ka zoba vieta iznāks jauns kaula zobs un pirmā zoba izkrišana nozīmē, ka ir gatavs skolai.
Personīgi, es tajā neko sliktu nesaskatu, ka bērns mācās atbildību par naudu...

lauvinja lauvinja 30. Oct 2017, 13:50

Manā bērnībā piena zobus metām aizkrāsnē ar pantiņu (precīzi gan neatceros) - ņem circeni piena, dod vietā kaula zobu.

Maniem bērniem bija Zobu feja. Takse -1-2 eiro. Bet mums dzīvoklī nav plīts vai aizkrāsne un peļu midzeņa arī nav.

ra.elina ra.elina 30. Oct 2017, 13:09 il.st.

Piekrītu! Tad jau labāk šo notikumu "atzīmēt" ar glāzi piena vai kādu veselīgu gardumu, bērna izpratnes robežās parunājot par zobu veselību un to, cik zobu maiņa ir nozīmīga. Pretējā gadījumā bērns tāpat par iegūto naudiņu gribēs nopirkt kādus našķus, kas tāpat nenāks par labu un nekādi neveicinās viņa pareizu izpratni ne par procesu, nedz zobu higiēnu un veselīgu uzturu kopumā. 😀