CETURTDIENAS blogere: Gatavojamies atvadīties no vecā un uzsākt gaitas jaunā bērnudārzā

CETURTDIENAS blogere: Gatavojamies atvadīties no vecā un uzsākt gaitas jaunā bērnudārzā

20. Aug 2015, 10:34 Banija Banija

Līdz jaunajam mācību gadam atlikušas precīzi 8 darba dienas! Jā, tikai astoņas!

Šis gads būs īpašāks arī mums, jo kopš laika, kad skolas gaitas pabeigtas, 1.septembris saistās vien ar maziem susuriņiem, kuri velk uz skolu gladiolu pīķus un vakaros kopā ar vecākiem piepilda visas tuvējās kafejnīcas. Atceros, ka savulaik, kad vēl pasaule nebija digitalizēta, 1.skolas dienā vienmēr devāmies uz fotosalonu, kur kopā ar brāli tikām iemūžināti svinīgā fotogrāfijā. Protams, neiztrūka arī kūkas, saldējums un prieks par to, ka tagad jau esmu liela – mācīšos vienu klasi augstāk.

Šogad 1.septembris zīmīgāks būs Robertam, jo mūsu atvase uzsāks gaitas jaunā bērnudārzā. Tikai nākamnedēļ gan uzzināsim prasības, kam jābūt līdzi dārziņā, taču, varbūt varat jau padalīties ar savu pieredzi? Tas noteikti ir maiņas apģērbs, ērtas drēbes sportošanai, tā dēvētās „češkas” dejošanai? Zināms, ka katrā bērnudārzā prasības mēdz atšķirties – ja uz vienu jāiet ar pilnu somu, kas piekrauta ar aplikācijas papīriem, šķērēm un citiem rokdarbu piederumiem, tad citviet viss jau ir uz vietas.

Tāpat arī, mammas, varbūt variet mani jau sagatavot, daloties pieredzē, kādi papildu maksājumi ir jūsu bērnudārzā? Nojaušu, ka tas varētu būt budžets gaviļnieku sveikšanai, „īpašais avota ūdentiņš” dzeršanai u.tml. Sapulcē noteikti visu dabūsim zināt skaidrāk un noteikti notiks plašas diskusijas par to, cik un kam maksāt. Varbūt sāksies plašas diskusijas un vecāku vēlme pierādīt, ka mēs jau neesam tie, kuri nevar atļauties šos pāris eiro mēnesī. Nekritīs taču pārējo acu priekšā kaunā, tā teikt.

31.augustā arī atvadīsimies no sava pašreizējā bērnudārza. Svinīga pasākuma gan nebūs, jo katrs bērniņš tomēr no dārziņa „aizlidos” citā datumā, taču paldies savai audzinātājai gan vēlēsimies pateikt. Vakar ģimenes ietvaros domājām idejas – tas noteikti būs ziedu pušķis un vēl…? Grāmata, saldumi, bērna zīmēta kartiņa?

lauvinja lauvinja 20. Aug 2015, 11:23

Maiņas apģērbu vajag. Par drēbju ērtumu un fukcionalitāti tev droši vien viss jau zināms. Ar sporta tērpu -nesteigtos, citur mēdz saorganizēt vienādus sporta kreklus, citur vajag arī laukā vingrojamās drēbes, bez tam iesākumā, tad šorti un T kreks mājās atradīsies. Češkas droši vien vajadzēs - ja vari atļauties, pērc tādas ar ādas dubulto zoli apakšā (viss baletam uz stabu ielas vai prisma) - maksā dārgāk, bet sezonu noteikti nokalpos godam.

Par papildfinansējumu - nebaidies izteikties vecāku sapulcē. MAn gan ir gadu veca pieredze, bet patika - mācību gadu uzsākot sarēķināja cik vajag visādu papildmateriālu iegādei kolektīvi - ap 5-6 eiro, viss smuki tika sapirkts un ar prātu lietots piem. guaša krāsas pirka lielas bindzelēs un mācību laikā izdalīja katram uz paletes, zīmēšanas papīru pirka lielos blokus un izdalīja lapas. Ik mēnesi maksājām pāris eiro un no uzkrājuma pietika i ziemassvētku ballītei, i sporta svētkos apbalvojumam un pēdējā gadā vēl daļu novirzījām izlaidumam.

Ja ir vēlme pateikties - mūsu audzinātājas vienmēr priecājās par bilesuparadīzes dāvanu karti.