Ceļu remontdarbi netiks pabeigti laicīgi. Kā bērnam nodrošināt drošu ceļu uz skolu?

Ceļu remontdarbi netiks pabeigti laicīgi. Kā bērnam nodrošināt drošu ceļu uz skolu?

22. Aug 2016, 08:54 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Septembra pirmais datums tuvojas straujiem soļiem. Bērni, atgriežoties pilsētā pēc garā vasaras brīvlaika, var būt gana izklaidīgi un ceļu satiksmē nejusties pārliecinoši.

  • Turklāt, kā atgādina Rīgas domes Satiksmes departamenta Komunikācijas speciāliste Ilze Dimante, ne visi šobrīd Rīgā notiekošie ceļu remontdarbi tiks pabeigti līdz ar 31. augustu, kā tas sākotnēji tika solīts, tādēļ ir būtiski nodrošināt bērniem drošu ceļu uz skolu.
  • Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieka vietniece Vineta Mistre aicina uzmanību uz ceļiem notiekošajam pievērst ne vien pašiem bērniem, bet, protams, arī viņu vecākiem, autovadītājiem un citiem satiksmes dalībniekiem.
  • Savukārt Rīgas pašvaldības policijas Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas vecākā inspektore Aija Lilienfelde ierosina vecākiem kopā ar bērniem vairākkārtīgi iziet ikdienā veicamos maršrutus, pievēršot pastiprinātu uzmanību ceļa zīmēm, lai bērns arī patstāvīgi uz ceļa justos droši, atgādinot, ka bērnus, kas šogad tikai uzsāk pirmās klases skolas gaitas, vienus uz skolu vēl nevajadzētu laist.

VIDEO SKATIES TVNET.LV>>

Edijs Pālens/LETA