Botāniskajā dārzā rekonstrukcija!

Botāniskajā dārzā rekonstrukcija!

28. Jun 2014, 20:33 lauvinja lauvinja

Ilgi domāju rakstīt vai nē, bet tomēr izlēmu rakstīt. Pabijām pārdaugavā Rīgā Botāniskajā dārzā (Latvijas universitātes). Kāpēc pārdomas - šo to jau redzējām, tomēr lielākajā daļā teritorijas ir rekonstrukcija un tas pagaidām apmeklētājiem ir slēgts! Tā bija vilšanās!

Tomēr neķērām kreņķi un apskatījām Palmu māju, atradām banānu koku (vai nu kā to pareizi sauc), apskatījām fantastisko kaktusu kolekciju, izbaudījām jasmīnu reibinošo smaržu un baltās ziedu kupenas, atradām joprojām ziedošu rododendru, izpētījām ārstniecības augus (starp citu vesela dobe veltīta indīgajiem augiem - ir vērts aiziet un apskatīties - pašiem iepazīt un bērniem parādīt!).

Cenas - pieaugušajiem 3 eiro, skolēniem 1 eiro, pirmskolas vecuma bērniem bez maksas, ģimenes biļete 6,50 eiro. Svarīgi - ieeja dārzā bez maksas: daudzbērnu ģimenēm pirmdienās, personām ar īpašām vajadzībām (I un II grupa) un to pavadoņiem bez maksas! Pilns cenrādis šeit.

Bet ja jau reiz esiet Botāniskajā dārzā, var aplūkot Tauriņu māju ar burvīgiem, krāšņiem svešzemju tauriņiem. Diemžēl par atsevišķu samaksu - pieaugušajiem 4,50 eiro, bērniem (no 4-18) - 3 eiro, ģimenes biļete (2+2) 14 eiro. Pilns cenrādis šeit. Protams, es saprotu, ka Tauriņu mājas uzturēšana nav lēta, tomēr nelielā teritorija radīja nelielu vilšanās sajūtu - godīgi - ar to naudu biju gaidījusi ko vairāk. Bet bērnam patika!

Redzējām arī piknikotājus - skaista vieta, koku ielokā. Cena 30 eiro par divās stundām + ieejas biļetes.

Jauku atpūtu!

 

 

  • Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem
  • Personām ar īpašām vajadzībām (I un II grupa) un to asistentiem
  • Bērniem ar īpašām vajadzībām un to asistentiem
  • Bērniem bāreņiem
  • Politiski represētajām personām
nosiguldas nosiguldas 01. Jul 2014, 13:10

smukā puķe ir pahistahis man tas aug uz palodzes😀

lauvinja lauvinja 29. Jun 2014, 09:03 MiniAnna

Tauriņi IR skaisti, bet šorbīd tur bija ne vairāk kā padsmit to tauriņu vai arī visi labi noslēpušies.