Bērnudārzs

05. Sep 2017, 13:42 linndinna linndinna

Bērnudārzs - pašlaik aktuālākā tēma.

Sveikas mammas! Esmu divu puiku mamma, vienam 2,6 gadi, otram 6 mēn. Vecākais uzsāk bērnu dārza gaitas lauku bērnudārziņā. Mēģinājām jau pagāšgad (1,5g), bet ar lielām bailēm un nesaprašanu sapratām, ka vēl jāpagaida. Šogad apņēmība ir liela gan man, gan viņam. Šodien bija otrā diena. Izstāstīšu kā pagāja šīs dienas.

 

Pamostamies (pareizāk sakot, es pamodinu viņu) plkst. 8.00. Pabrokastojam (minimāli), paskatāmies multenes, saģērbjamies un plkst. 9.00 dodamies uz bd. Ieejam grupiņā, no 18 bērniem (dažāda vecuma) daži raud, daži kliedz, daži spēlējas. Mans puika sabijies, stāv man pie kājas. Līdz plkst. 11 nodzīvojos ar viņu pa grupu, nelaiž mani prom. Tad pamazām ir iedzīvojies un ar atrunām, ka man jāpabaro brālis, kaut kā tieku prom. Plkst. 12.00 iet uz ēdamzāli ēst, drusciņ pagaršojot un needot. Uziet uz grupiņu, visi bērni taisās iet gulēt, manējais meklē mani. Tad es parādos un braucam mājās.

 

Tadas mums šīs pirmās divas dienas. Padalieties, lūdzu, mammas savā pieredzē. Kā jums ar pusdienlaika gulēšanu? Kā atvadaties no bērna, kad aizvedīšu viņu? Cik ilgā laikā jūsu bērns adoptējās? Piebildīšu, ka mans puika ir spītīgs, bet ar ļoti maigu sirsniņu, kurš ir pieradis katru dienu pavadīt ar mammu. Tētis mums no rīta līdz vakaram ir darbā.