Bērnudārznieka gaitas trīs gadu garumā, kad Kate gribēja kļūt par puiku

Bērnudārznieka gaitas trīs gadu garumā, kad Kate gribēja kļūt par puiku

18. Oct 2013, 15:25 nosiguldas nosiguldas

Kādu laiku atpakaļ bija arī māmiņu klubā diskusija par izdaudzināto grāmatu, kuras dēļ sabiedrības viena daļa nostājās pret otru. Kā ir būt zēnam un vēlēties kļūt par meitenu un otrādi.

Es padalīšos savos novērojumos, jo katram bērniņam ir tāds brīdis, kad viņam kļūst interesantas lietas ko dara pretējais dzimums. Otrais gads dārziņā bija kāpēcīšu gads un šis kāpēc skāra arī šo tēmu. 

Kādu dienu pēc dārziņa, nejauši ieraudzīju, ka Kate tualetē mēģina nokārtoties stāvus. Kad mēs aprunājāmies viņa stāstīja, ka gribējusi pamēģināt kā to dara zēni, jo dārziņā to redzējusi. Tāpat bija brīdis kad topā bija mašīnītes un Makvīns un arī citas zēnu rotaļas.

20131018151703-57812.jpg

Tas laiciņš gan tik pat ātri atnāca kā aizgāja. Mēs abas daudz runājām un es neliedzu izmēģināt rotaļas un ģērbšanās veidu un kad ziņkāre bija apmierināta, tas pārgāja pats no sevis un mūsu mājā ienāca princešu laiks.

20131018151853-81457.jpg

Tas turpinās līdz pat šodienai. Man jau liekas, ka mūsu sabiedrība daudzas lietas ļoti saasina, bet problēmas noliegšana noved pie nepatīkamām sekām. Mazuļiem viss ir interesanti un tapēc ir jārunā arī par tādām lietām. Savā  bērnība saskāros ar to, ka pagalma lielais zēns mazajiem bērniem par rotaļlietu parsīja parādīt dupsi, kapēc, es domāju arī viņš neatbildēs, jo bija interesanti. Tagad viņam ir ģimene un nedomāju, ka viņš to vēl atcerās. Bērniem ir interesantas visas lietas arī tās par kurām saka FUI, tapēc šajā vecumā nevajadzētu atstāt bez uzmanības nevienu kāpēc.

Vai viegli būt pirmsskolnieka mammai? Padalies pieredzē!