Bērnudārznieka gaitas trīs gadu garumā.

Bērnudārznieka gaitas trīs gadu garumā.

09. Oct 2013, 12:05 nosiguldas nosiguldas

Mazo bērnudārznieku sauc Katrīne- Keita un tagad mēs drosmīgi esam iesoļojuši sestajā gadiņā. Bet tagad par visu pēc kārtas.

Mēs bērnu dārza gaitas uzsākām trīs gadu vecumā, kas saskanēja ar jaunā mācību gada sākumu. Pirms 1. septembra es paņēmu atvaļinājumu uz nedēļu tikai ar vienu noteiktu iemeslu. Dārziņa gaitas mēs uzsāksim kopā, jo Katrīne bija izteikts mājas bērns, kontakts ar svešiem cilvēkiem bija ļoti rets un īslaicīgs.

20131009114643-82028.jpg

Pirms dārziņa apmeklējuma mēs daudz runājām, es stāstīju gan par to, kas tur būs, ko viņa tur darīs.

1. diena

Iepazīšanās. Dārziņā pavadījām divas stundas. Iepazināmies ar audzinātāju, auklīti, grupiņu, mums piešķīra skapīti un gultiņu. Mums bija sava zīmīte.

20131009114901-36127.jpg

Uz pusdienaslaiku atvadījāmies un devāmies mājās. Sarunājoties varēja redzēt, ka Katrīnei viss patika.

Pusdienas laiku gulējām mājā.

2. diena

Viss rīta cēliens. Brokastojām kopā ar visiem, Katrīne negribēja kafiju un bija pirmās asaras. Es sēdēju pie audzinātājas un uzmanīgi vēroju kā viņa iejūtās kolektīvā. Pēc tam visi gājām ārā. Pusdienaslaikā devāmies uz mājām.

20131009115151-55589.jpg

3. diena 

Guļam pusdienaslaiku. Katrīne palika viena līdz pēcpusdienai. Es viņu modināju pēc diendusas. Audzinātāja teica, ka raudāt neraudāja, tikai visu laiku jautāja, kad būs mammīte.

20131009115352-76554.jpg

4. diena Vēl mostamies kopā. Pagaidām viss ir labi. Uz dārziņu iet patīk. No rīta esam dārziņā tikai uz brokastu laiku, lai nevajadzētu viņu agri celt.

5.diena visa diena, pēc launaga ejam mājās. Priekšā brīvdienas.

Pirmās nedēļas secinājumi:

Noteikti iesaku uzsākt dārziņa gaitas kopā ar vecākiem un pa mazam solītim.

Ģerbjot 3.gadnieku ņemt vērā, ka viņš pats nesaprot ko vilkt un ko nevilkt. Audzinātāja vilks visu, kas būs savikts no rīta, tapēc obligāti apdomājat, kādus apavus, kādas virsdrēbes, jo ja mazulim paliek karsti, viņam ir grūti un viņš nekustās līdz ar ko ātri sāk salt rociņas un kājiņas. 

Atceramies, ka bērniņš kustās , tapēc apģērbam jābūt vieglam un nevajag mazuli tuntulēt, pamatnosacījums, lai rokas un kājeles ir siltas, tapēc labāk atteikties no liekas jakas, bet uzvilkt vilnas zeķītes.

Jārēķinās, ka pirmais pusgads ir sl;imošanas laiks, tapēc sakārtojat tā, lai viens no vecākiem var tomēr būt vienmēr ar iespēju mazuli paturēt mājā, ja slimību uzķer uzreiz, to ātrāk un vieglāk izslimot.

UZMANĪBU. 

TIK MAZU MAZULI NEVAJAG VEST UZ DĀRZIŅU AR IESNĀM AR DOMU, KA PĒC 7. DIENĀM VISS BEIGSIES. Viņš pieķers vēl kautko un noteikti aplaimos ar to arī citus mazuļus.

Kā mēs cīnījāmies ar nedienām, kas sāka parādīties pēc pirmās laimīgās nedēļas pastāstīšu nākošā rakstā. Pirmā nedēļa bija jauka un es jau atslābu ar domu, cik ātri mana mazā pelīte ir iejutusies kolektīvā. 

Vai viegli būt pirmsskolnieka mammai? Padalies pieredzē!