Bērnudārznieka gaitas trīs gadu garumā.2. gads

Bērnudārznieka gaitas trīs gadu garumā.2. gads

17. Oct 2013, 14:06 nosiguldas nosiguldas

Vasara aizskrēja nemanot un atkal pienāca rudens. Tā kā Katrīne jau zināja savas grupas bērnus un audzinātājas, viņa ar prieku devās uz dārziņu.

Slimojām mēs daudz mazāk, bet smagāk, tapēc es centos uzķert slimošanas pirmo dienu un veikt profilaktiskos pasākumus. Regulāri skalojām deguntiņu ar jūras ūdentiņu, tikko jūt, ka kaut kas deguntiņā traucē. Katei bija sava burciņa ar medu, kuru viņa varēja ēst pēc sirds patikas, iemācīju viņai, ka medus jāsūkā kā konfekte un tas labi darbojās. Mūsu vitamīnu dzēriens bija Pīlādži, Irbenes un brūklenes, medus un citrons. Protams, ka Katrīne ne labprāt to dzēra, bet tad es izdomāju dažādas viltības.

Šogad mēs ļoti nopietni gatavojāmies jaunajam gadam, jo Katrīnei bija jābūt piparkūku rūķim.

20131017135025-67660.jpg

Ar saviem bērniem Katrīne jutās kā zivs ūdenī, bet tikko bija daudz svešo, mammai turējās pie rokas un arī pēc paciņas tikai ar mammu.

Otrajā gadā īpašu grūtību vairs nebija. Mums sākās Kāpēcīšu laiks, kas prasa lielu pacietību. Sākās dažādi interesanti izteikumi un pirmie izdomātie stāsti. Tas ir pats interesantākais laiks, kad mazulim viss ir jauns un viņš jau daudz ko saprot un izsaka savus spriedumus un viedokli.

Te gan jā piebilst, ka tas ir laiks, kad mammai arī ir jāvelta daudz vairāk uzmanības mazulim, daudz jārunā. Ko viņš par tevi domā reizēm var uzzināt pavisam nejauši. Māmiņu dienā, katrs mazulis taisīja apsveikumu un audzinātāja rakstīja, ko viņam patīk darīt kopā ar māmiņu. Neteikšu ko rakstīja Katrīne, bet bija pie kā piedomāt.

Tā kā mēs apmeklējām bērnu dārzu arī vasarā mums otrais gads nemanot pārgāja trešajā. 

Tāds ļoti p[atīkams un iespaidīgs pasākums bija Katrīnes dzimšanas diena, kuru mēs svinējām arī bērnu dārzā un pēc viņas uzvedības un sarunām es sapratu, cik ļoti tas priekš viņas bija, kas īpašs un svarīgs.

20131017135836-70873.jpg

20131017135911-65433.jpg

Tā kā Katrīne dzīvo mājā un mums apkārt nav daudz bērni,  viņa pati prasījās uz bērnu dārzu. Vēl ko ievēroju, obligāti ar vienu ausi jāpaklausās par ko mazulis runā ar rotaļlietām, kad spēlējās, jo tad var saprast, kas notiek bērnu dārzā, var dzirdēt vai sarunā neparādās kāds sliktais vārdiņš.

Vai viegli būt pirmsskolnieka mammai? Padalies pieredzē!