Bērnudārza dienasgrāmata: vasaras periodā citā bērnudārzā

Bērnudārza dienasgrāmata: vasaras periodā citā bērnudārzā

05. Jun 2017, 12:27 ViKrEm mamma ViKrEm mamma

Droši vien ļoti daudzas mammas pašlaik satrauc šis pats jautājums - bērnudārzs vasaras sezonā. It sevišķi, ja mājās ir lielie skolas vecuma bērni, kuri vasarā var gulēt tik, cik vēlas, ēst, ko vēlas un, kad vēlas, dārzā spēlēties, cik vien vēlas, bet te mazākajam viņa ritms nemainīgs - kā ej uz savu darbiņu, tā ej...Kā ir pareizi? Vai atstāt ar lielajiem mājās, vai ņemt atvaļinājumu, vai strādāt kopā ar bērnu?

Mums ir vēl viena problēma - mūsu bērnudārzs vasaras sezonā ir slēgts uz rekonstrukciju un alternatīve - kaimiņu dārziņš. Ja pirms pus gada, kad šis viss šķita tālu, tajā ļoti neiedziļinājos un pierakstījos, ka mums no trim mēnešiem atpūta būs tikai viens, tad tagad manas domas ir krasi mainījušās. Grūti izvērtēt, kas būtu labākais risinājums, vai tiešām tik maziņi ļoti ātri spēj adaptēties citā vidē? Vai divi ar pus gadi ir pietiekošs vecums, lai saprastu - šis būs mans bērnudārzs uz diviem mēnešiem, šeit būs vēl vairāk bērnu, šeit būs arī citas audzinātājas, auklītes un cilvēki, kuri uzturēs kārtību? 

Pirms šī pasākuma paņēmam nedēļu atvaļinājumu, daudz bijām kopā, runājām arī par to, ka būs cits dārziņš, arī citi bērniņi un šodien nolēmām "iemēģināt" vasaras bērnudārzu. 

Pirmais dīvainais, kas "uzdzina" drūmumu - laika apstākļi - saulītes nav, lietus, viss slapš, drēgns... Arī Jaunais bērnudārzs ne tik mīļš, ne tik silts un ne ierasts... Mazā bija neziņā, bailīga, acis šaudījās uz visām pusēm un skatiens bija jautājumiem pilns. Prieks, ka audzinātāja "mūsējā".  Skapītis ne mūsu, šo laiku būs jādala ar vēl citu bērniņu, gultiņa arī ne mūsu, tādēļ pidžamiņu atstājām skapītī, jo mazie gulēs uz matracīšiem. Visi mūsu ierastie rituāli bija izjaukti - ne savs skapīti, ne skapīša kārtošana, ne pidžamiņas aizmešana uz savu gultiņu, ne ierastais lodziņš, kur pateikt mammai attā...

Ejot ārā no grupiņas sajutu ļoti lielu nedrošību, bailes... To pašu arī redzēju meitiņas acīs, kad pie lodziņa man māja "attā"...

Kā Jums ir ar bērnudārziem vasarā? Kā Jūs vērtējat vides maiņu uz šiem pāris mēnešiem? Kā Jūs un Jūsu mazais ar to sadzīvo?

MaminjV.S.N MaminjV.S.N 05. Jun 2017, 13:14

Man ir tris bērni, divi bernudarza audzekni mazas grupas, un nav problemas, kad vecaka meita bija b/d audzekne, tad arī nebija problem

lauvinja lauvinja 05. Jun 2017, 13:01

Bērna adaptācijas spējas ir atkarīgas no katra bērna individuāli. Man divi, nu jau sen kā iazauguši no b/d vecuma - vienam nekad nav bijis problēma pielāgoties jauniem apstākļiem un izaicinājumiem, otram, katra novirze no ierastā prasa ilgu adaptēšanos.