Bērnudārza dienasgrāmata: Ritmikas nodarbībās mežonēns

Bērnudārza dienasgrāmata: Ritmikas nodarbībās mežonēns

28. Sep 2017, 14:28 ViKrEm mamma ViKrEm mamma

Tā kā esam veiksmīgi uzsākuši otro gadu valsts dārziņā vecuma grupā 3-4 gadi, tikai loģiski, ka sākam domāt arī par papildus nodarbībām savam bērnudārzniekam.

Emīlija bērnudārzā ir tiešām ļoti aktīvs bērns, visus komandē, iet uz sporta nodarbībām, dejošanu turpat dārziņā un sākām apmeklēt šogad arī ritmikas nodarbības Salaspils sporta centrā. Teikšu godīgi - tas ir pārbaudījums manai nervu sistēmai. Biju iedomājusies, ka viņa skaisti darīs to, ko pasniedzēja rādīs, bet nekā. Visi bērni skaisti sēž uz grīdas, vingrina kājiņas, mana Emīlija skrien pa zāli un ripina bumbu, skaļi spiedz, sēž, tad vārtās pa grīdu, kad citi skrien un lec... 

Viņai jau pēc 2 nedēļām būs 3 gadi un tas trīsgadniekam ir normāli? Citi 2 gados dara visu to, ko viņiem liek, manējā kā mazs mežonēns skrien no viena zāles gala uz otru un es tur esmu bezspēcīga - runājos, kopā mēģinu ar viņu pildīt vingrinājumus, bet nekā. Ir pat brīži, kad domāju, ko par to visu domā citas mammas, ka bērns man ir neaudzināts, dara visu, ko vēlas pati, tikai ne to, ko vajadzētu šajās ritmikas nodarbībās. Pēc nodarbībām ideāls bērns, iekāpj mašīna, klusītēm sēž, mājās spēlējas...

Turpināt apmeklēt nodarbības un cerēt, ka gan jau drīz pāries, vai tomēr labāk nogaidīt un nedarīt neko?

Ļoti interesētu Jūsu ieteikumi, Jūsu pieredze šajā jomā

Brīve Brīve 29. Sep 2017, 08:17

Parasti, ja nav gatavs, tad ir bailīgs un sēž mammai azotē. Te ir kautkas cits, mammas uzmanība pietrūkst vai varbūt mammai viņai neredzot jānovēro vai vēl kas cits. Rakstīji, ka viņa labi runā, super, tad izrunā: Vai viņa grib iet uz šīm nodarbībām? Kā viņai šķiet, kā tur ir jāuzvedas, kas jādara?
Manējie jau no 2g.v.iet uz dziedāšanas nodarbībām. Kad uznāk kāda krīze ģērbjoties vai ejot uz nodarbību, tā arī prasu Tu gribi iet dziedāt? Par laimi atbild jā. Bija arī dejošana, to atmetām,jo nebija īsti vēlmes.

28. Sep 2017, 22:39

Man liekas, ka meitene nav vēl gatava nodarbībām, kur jākoncentrējas un pasniedzēju jāuztver nopietni un jāklausa 😉
Lasot, atmiņā atausa šī bildīte 😃

mamma88 mamma88 28. Sep 2017, 22:18

Izskatās, ka vēl pa ātru. Pēc gada vai pus gada mēģiniet vēlreiz. Mums bija nevis šī mežoņošanās, bet visu laiku sēdēja mammai opā un neiesaistījās. Pēc gada aizgājām, un visu smuki dara, patīk.

lauvinja lauvinja 28. Sep 2017, 14:44

Es aizvestu reizes 3-4 un saprastu kas notiek. Ja situācija nemainītos, pārtrauktu un atsāktu pēc kāda pusgada vai atstātu uz nākamo sezonu.