Bērnu rotaļas ar LEGO® klucīšiem- nebeidzams fantāzijas un radošuma lidojums

Bērnu rotaļas ar LEGO® klucīšiem- nebeidzams fantāzijas un radošuma lidojums

01. Oct 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Caur spēlēm bērni mācās lietu kārtību, problēmu risināšanu un attīsta sīko motoriku, kas ir atbildīga par valodiņas attīstību. Un vēl - patstāvīga rotaļāšanās bērnus attīsta un vedina kļūt par veiksmīgākiem pieaugušajiem.

Radošumu ir grūti izmērīt objektīvā veidā, tāpēc nav viegli pateikt, vai un cik radošāks bērns ir kļuvis. Tomēr, neskatoties uz to, LEGO® klucīši tiek uzskatīti par iedvesmas avotu bērniem visā pasaulē, jo tie ir piemēroti dažādu uzdevumu veikšanai, turklāt kombināciju skaits, ko var izveidot, piemēram, ar 6 klucīšiem, ir bezgala liels.

 

Lūk, pamatojumi, kāpēc rotaļāties ar LEGO klucīšiem!

Rotaļāšanās bērniem jau pats par sevi ir kā mācīšanās process, jo vidēji pirmsskolas vecuma bērni uzmanību spēj noturēt mazāk nekā 15 minūtes.

LEGO attīsta sīko motoriku. Lai gan LEGO klucīši ir dažāda izmēra, bērna pirkstiņi veikli attīstās jau no DUPLO klucīšiem, turpinot vēlāk darboties ar klasiskā izmēra klucīšiem, tieši pateicoties tam, ka klucīši ir dažādu izmēru un formu. Sīkā motorika savukārt atbild un attīsta veiklību un kontroli pār muskuļiem, kā arī valodiņu un domāšanu.

LEGO veicina izpratni par citām prasmēm, jo to var izmantot dažādās mācību stundās, piemēram, apgūstot matemātiku, dabaszinātnes vai valodas.

LEGO ļauj attīstīt radošumu, veidojot neparastus priekšmetus, objektus, celtnes. Ierobežojumu fantāzijas pasaulē nav, tāpat kā nav ierobežojumu tam, ko var uzbūvēt, izmantojot LEGO klucīšus.

LEGO sniedz gandarījuma sajūtu, jo radošuma pasaulē nav pareizo vai nepareizo atbilžu. Tādā veidā bērniem tiek attīstīta pārliecība par saviem spēkiem un paaugstināts pašvērtējums.

LEGO mudina būt neatlaidīgiem. Klucīši ir mazi un var nākties pavadīt dienas, varbūt pat nedēļas pie izsapņotā projekta, lai tas iegūtu aprises, kādas mazais būvētājs iecerējis. Tāpat šī neatlaidība stimulē kritisko domāšanu un uzmanības noturību.

LEGO iedvesmo sadarboties ar citiem. Vienalga, vai rotaļas notiktu ar saviem vienaudžiem vai vecākiem, tā ir komunikācija, sadarbība un sociālo prasmju attīstība, kas vēlāk noder pieaugušo dzīvē, strādājot komandā.

Katrs izveidotais darbiņš no LEGO ir kā mākslas forma. Bērna iztēle principā ir vienīgais ierobežojums, cik tālu bērns spēj doties radīšanas procesā, izmantojot dažādu izmēru un formu klucīšus, cilvēciņu figūras un citus aksesuārus.

Māmiņu Klubs