Bērns vasarā apmeklē bērnudārzu. Vai tāpēc slikta mamma?

Bērns vasarā apmeklē bērnudārzu. Vai tāpēc slikta mamma?

05. Jun 2017, 10:28 FejuFeja FejuFeja

Jā, es esmu dekrēta atvaļinājumā, taču vecākais dēls apmeklē vasarā bērnudārzu. Vai tāpēc esmu slikta mamma?

Es varētu dēlam ļaut visus trīs vasaras mēnešus pavadīt mājās, bet ko tas nozīmē? To, ka mēs praktiski visu dienu pavadītu dzīvoklī. Ok, dienas vidū dotos ratu pastaigā uz kādu no tuvējiem laukumiņiem, taču tas arī viss. Nebūtu draugu, nebūtu rotaļāšanās ar viņiem. Piekritīsiet, ka, lai arī cik skarbi tas neskanētu, vasara dārziņā tomēr var būt labāka izvēle nekā dzīvošanās blokmājas dzīvoklī kopā ar mammu, multenēm un mazo māsu. Tā vietā viņš var droši spēlēties dārziņa smilšu kastē, jo tur, atšķirībā no mūsu pagalma kastes, nav nokārtojušies suņi, var slidināties pa dārziņa slidkalniņu, neklusoties padsmitgadīgu pusaudžu nievās un lamās, ka te kau kāds sīkais traucē viņiem patusēt (pagājušajā nedēļā izpelnījos pusaudžu lamas un izmēdīšanu, jo atļāvos tiem aizrādīt).

Tas gan nenozīmē, ka visus trīs vasaras mēnešus dēls celsies katru darba rītu plkst. 6.00, lai dotos uz dārziņu. Nē, būs arī viesošanās pie omītes, kādu dienu dosimies viesos pie Lotes un citviet. Tāpēc nav pamata apgalvot, ka mans bērns ir nabadziņš, jo visu vasaru būs jādodas uz dārziņu.

Vai Tavs bērns dārziņu apmeklēs arī vasaras mēnešos? Kāpēc tāda izvēle?

Apzinos, ka dažkārt uz mani audzinātāja paskatās ar šķībāku aci, jo kas gan es par mammu – pati sēžu mājās, bet dēlu vedu uz dārziņu. Briesmīgi, ne? Tāda nekaunība no manas puses!

zacc zacc 05. Jun 2017, 21:43

pagājušovasar, kad mazais vēl bija bēbītis, trīsgadnieks man arī lielāko daļu vasaras nodzīvoja mājās, dzīvoklī, daudz kur devāmies, braucām, staigājām.
bet tagad, kad man katrs skrien uz savu pusi, es kļūstu bailīga.

swallow swallow 05. Jun 2017, 16:48 Brīve

Piekrītu! 👍

swallow swallow 05. Jun 2017, 16:48

Mans bērnudārznieks vasarā arī neapmeklēja b.d., kad es biju ar zīdaini mājās, dzīvoju dzīvoklī un mums bija vairākas, interesantas pastaigas dienā. Nebija man atbalsta personu, ne omju, ne aukļu, vīrs darbā, bet to vasaru es un bērns atceramies kā ļoti foršu un izdevušos. Nedzīvoju Rīgā, bet apmeklējām arī visādus pasākumus, kas notika mūsu pilsētā, pilsētas svētkus, kaķu izstādes u.t.t. Manuprāt, ja ir vēlēšanās, tad visu var. BET neviena tāpēc jau nav slikta mamma, ka mazo laiž dārziņā vasarā, tikai attaisnojums, dzīvoju dzīvoklī, nebūs ko darīt, gan ir nesaprotams. Lai jauka visām vasara!!

īgLa īgLa 05. Jun 2017, 16:33 Brīve

Es ar pie trakajām 😃 Man ir 3 gadnieks un 9mēnešnieks. Un stipri nervi.

Brīve Brīve 05. Jun 2017, 16:23

Ierakstu tikai,lai pārstāvētu savādāku viedokli. Man ir jaundzimušais un divi mazi bērnudārznieki, tātad kopā 3mazi bērni, un dzīvoklis ne 1.stāvā. Un manējie neies uz bd vasarā. Nav viegli, saprotu,ka vieglāk ir palaist, bet tie ir mani bērni un es esmu traks mammelis

DianaGreidane DianaGreidane 05. Jun 2017, 16:11

Mēs paliksim mājās. Bet tam ir vairāki iemesli. Dzīvojam laukos un dārziņš ir dažu km attālumā. Skolas laikā ir autobuss, kas izvadā, bet vasarā nav. Tad vēl laiku kamēr dārziņš ir vasaras remontā, viņi pārceļas uz citu dārziņu, par kuru galīgi neko labu nevaru teikt. Bet galveno kārt, tapēc ka mans Albertiņš ir īsts traktorists un nekas viņu neiepriecina vairāk, kā braukāt stundām ilgi traktorā kopā ar opi vai tēti. 😀

zacc zacc 05. Jun 2017, 15:20

Arī manējais ies. Izmēģināju un sapratu, ka ar abiem (četrgadnieku un gadu un 4 mēn vecu mazo) nespēju nekur īpaši aizdoties. Uz pierasto parku jā, betcitur vajag papildspēkus. Kuru ikdienā nav. Labāk lai mani pieskaita pie tām sliktajām, kas dzen vasarā uz bd, nekā tām, kas pazaudē bērnu vainenosargā no traumām (jaunākais kā reiz tāds, kas vienmēr atradīs, kur punu dabūt - puns ir nieks, bet vecvecāku lauku mājā, ko es nevaru ņemt un pielāgit, kā gribas, man ir patiešām bail, ka nenosargāšu).

lauvinja lauvinja 05. Jun 2017, 15:01

Es tikai nesaprotu, kas liedz iet laukā un pavadīt laiku laukā ar bērniem, ja dzīvo dzīvoklī?

mamma88 mamma88 05. Jun 2017, 13:46

Es ari gribu vest vasara,bet tur tas grupas kaut ka apvienotas,un nekas pratigs tur nav.
Teiksu godigi,ka pec neguletam naktim esmu nekada,un diena ir diezgan nekvalitativa.

Ilvija82 Ilvija82 05. Jun 2017, 13:23 Lin.Li

Atrunas!

lauvinja lauvinja 05. Jun 2017, 12:59 Lin.Li

Visticamāk realitātē visus sabaidīja un tagad pāris skapīšu stāv tukši. Īpaši ņemot vērā, ka ka pēc MK noteikumiem nemaz tā bezizmērā nevar bērnus sabāzt vienā grupā.

Lin.Li Lin.Li 05. Jun 2017, 12:37

Biju paredzējusi bērnu dārziņā laist līdz Līgo svētkiem, jo vecākiem jāstrādā. Jūlijā būtu pie omītes, kur ļoti patīk, bet augustā mums ir atvaļinājums. Bērns ietu apvienotajā grupiņā, jo mūsu grupiņa uz remontu aiztaisījās. Visu biju jauki saplānojusi līdz brīdim, kas audzinātāja pateica, ka 6 bērniem pietrūkšot skapīšu, dažas gultas būšot dzīvojamajā istabā un bērns dažkārt varot atnākt mājās ar zilumiem, jo lielie bērni mazos apbižos. Lieki teikt, ka tajā brīdī, biju gan pārsteigta, gan dusmīga, gan apņēmības pilna iet izlūgties mainīt darba grafiku, pieskaņojot to gan omīšu, gan dzīvesbiedra darba grafikam. Lai gan meitiņa grib dārziņu un prasa, kad ies, nevaru pieļaut, ka bērniem netiek nodrošināti elementāri sadzīves apstākļi, bez zilumiem un dārziņam nepieciešamo mantu, drēbju atstāšanas priekštelpā uz maza beņķīša.

Ilvija82 Ilvija82 05. Jun 2017, 11:25

Rainers arī ies uz dārziņu! Viņam tur patīk, ir savs ritms! Tāpēc jau tie dārziņi ir, lai tos apmeklētu!

īgLa īgLa 05. Jun 2017, 11:23

Nē,neapmeklēs. Tā izlēmu aprunājoties ar pašu bērnu. Un par cik visu gadu ir cītīgi gājis,ir pelnījis atpūtu.

lauvinja lauvinja 05. Jun 2017, 11:15

Visu vasaru nelaistu b/d, jo arī bērns nogurst no tās sabiedrības/režīma. Miksētu pa periodiem. Tāpat regulāri izņemtu ātrāk no b/d un vestu mazliet vēlāk. Gluži tāpat kā man gribas atvaļinājumu, tā to gribas bērnam. Bez tam vasaras periodā bieži vien labākie draugi nemaz b/d neapmeklē un tad arī mazajam nemaz tā uz to b/d negribas.

Tāpat tuvākiem un tālākiem rotaļlaukumiem nav ne vainas, Rīgā ir gan mežs, gan parki pieejami, ja vien ir vēlme izkustēt no mājas. Un tas ir iespējams arī ar maziem bērniem.

Katrs izdara izvēli, ko uzskata par labāko sev un bērnam, bet es te neredzu nekādu saistību ar "labu" vai "sliktu" mammu 😀

lauruxs87 lauruxs87 05. Jun 2017, 10:52

Kaut esmu dekrēta atvaļinājumā dēliņš dosies uz dārziņu . Tik vienīgi 1 mēnesi kad mūsu dārziņš būs ciet tad mazo atstāšu mājās. Bet vienalga tad brauksim pie uz Liepāju pie radiem lai mainītu vidi un man būtu vieglāk. Un nejūtos vainīga vai slikta mamma, jo dēls ir aktīvs un nevarētu visu vasaru viņu noturēt viņu mājās.

Ievas_mamma Ievas_mamma 05. Jun 2017, 10:44

Nesaredzu tajā neko sliktu. Man līdz tam vēl laiks, bet pieļauju, ka darīšu tāpat. Kaut vai tāpēc, lai pa dienām varētu netraucēti attīstīt kādu hobiju, kaut kur iesaistīties. 😀