Auzu pārslu cepumi ar šokolādi vai zemesriekstu sviestu

Auzu pārslu cepumi ar šokolādi vai zemesriekstu sviestu

24. Nov 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Foto: www.fotofabrika.lv

Auzas kādreiz esot uzskatītas bezmaz par nezāli, bet tagad neviens nenoliegs, ka auzas ir ieņēmušas savu vietu starp veselīga uztura piramīdas sastāvdaļām. Bet kā auzas "iebarot" bērniem, ja putra tiem ne visai iet pie sirds? Visiem bērniem garšo cepumi, tāpēc, izmēģini šo recepti un kā saka "Dobeles Dzirnavnieks" - Brauc auzās droši!

Nepieciešams:

  • 50g  ātri vārāmās auzu pārslas "Dobeles Dzirnavnieks"
  • 300g miltu
  • 125g mīksta sviesta
  • 125 g brūnā cukura
  • 75 g kokosriekstu skaidiņu
  • 2 olas
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 tējkarote piparkūku garšvielas
  • 100g šokolādes krēms vai zemesriekstu sviests
  • sāls
  • cepamais papīrs

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru.
  2. Sviestu, cukuru un šķipsniņu sāls saputo kopā, līdz masa kļūst gaisīga.
  3. Olas uzputo, pievieno miltus, cepamo pulveri, kokosriekstu skaidiņas, auzu pārslas un garšvielas.
  4. Samaisa un tad mīca ar rokām.
  5. Veido nelielas bumbiņas, kārto uz paplātes un ar dakšu saspiež plakanas.
  6. Cep zelataini brūnas apm.10 min.
  7. Atdezsē uz restēm.
  8. Jau atdzisušus cepumus apsmērē ar šokolādes krēmu vai zemesriekstu sviestu un saliek pa divi kopā.

AVOTS: pipars.lv

Rakstu piedāvā www.pipars.lv

 20160729222911-18828.jpg