Apgāds „Jumava” gatavojas Ķīpsalas grāmatu izstādei un izdod trīs jaunas bērnu grāmatas

Apgāds „Jumava” gatavojas Ķīpsalas grāmatu izstādei un izdod trīs jaunas bērnu grāmatas

18. Mar 2016, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Apgāds „Jumava”, gatavojoties dalībai Ķīpsalas grāmatu izstādē, laidis klajā trīs jaunas bērnu grāmatas: Arvīda un Elīzas Deģu grāmatu „Supergovs fantāziņi”, Māras Jakubovskas otro grāmatu, kurā stāstīts par Sunīša Rufja gaitām „Rufis dodas dzīvē”, kā arī pazīstamā autora Normunda Beļska bērnu dzejoļu krājumu „Savādā pasaule”.

Normunds Beļskis dzeju raksta jau kopš 20. gs. 80. gadiem, sadarbojies ar izciliem komponistiem un dziedātājiem, ir vairāku autors vairākiem teātra uzvedumu libretiem. Plaši zināmi viņa sadarbības projekti ar mūziķiem Hariju Zariņu, Aivaru Hermani, Arni Medni, Uldi Marhilēviču, Igo un citiem. Attiecībā uz daiļradi bērniem, īpaši atzīmējama Normunda Beļska sadarbība ar bērnu vokālo studiju “Knīpas un Knauķi”, kā arī sadarbība ar Niku Matvejevu, Jāni Lūsēnu un Vitu Siliņu dziesmu cikla “Nāc un piepildi mazo sirdi” veidošanā.

Grāmatas “Savādā Pasaule” daļās “Savādā”, “Ieklausies”, “Nāc un piepildi mazo sirdi!” un “Īkstīte” apkopota dažādos N. Beļska daiļrades posmos tapusī dzeja bērniem. Šajā grāmatā izvērstas gan nopietnas un eksistenciālas tēmas, gan arī rotaļīgas un asprātīgas epizodes.

Teksta materiālu bagātina un krāšņākas, daudzdimensionālākas fantāzijas ainas uzbur ilustrācijas, ko radījusi Ilze Emse-Grīnberga. Ilze Emse-Grīnberga ir profesionāla keramiķe, porcelāna māksliniece, mākslas maģistre. Kā grāmatu ilustrētāja viņa sevi pieteica ar apgādā “Jumava” 2010. gadā izdoto bērnu grāmatu “Dzejolīši”. 

 20160317215134-45406.jpg

Arvīds Deģis “Supergovs fantāziņi: Paula, Emerantīnas un Bunga piedzīvojumi”

Stāsta galvenais varonis – 7 gadus vecs puika Pauls, kuru piedzīvojumos un fantāziju pasaulē pavada viņa sargeņģelis Bungs un govs Svētaļa, kas vēlāk pārtop par Supergovi. Darbam raksturīga tēlaina, rotaļīga valoda, asprātīgas vārdu spēles un neparastas situācijas.

Šajā tehnoloģiju laikmetā, kurā valda datori, planšetes un viedtālruņi, bērni nereti pazaudē pašu svarīgāko ― iztēli. Viņi vairs neprot sapņot vaļā acīm un netic brīnumiem, pat apšauba tos. Mēs ļoti ceram, ka “Supergovs fantāziņi” palīdzēs bērniem un viņu mīļajiem vecākiem apjaust to, ka pasakas mīt mūsos un ka brīnumus savās dzīvēs radām mēs paši...      Arvīds un Elīza Degi

20160317215144-70805.jpg 

Māra Jakubovska “Rufis dodas dzīvē!” 

Stāsts pēc laimīgajām beigām jeb cilvēka un patversmes dzīvnieka tikšanās. Mīlošu saimnieku aprūpēts, suņuks Rufis iepazīst pasauli, meklējot piedzīvojumus un draugus pat visneparastākajās vietās. Lasi “Rufis dodas dzīvē!” un seko nebēdnīgā suņupuikas dēkām!  

Turpinās sunīša Rufja piedzīvojumi – viņš sāk dzīvot pilsētā, sastopas ar katamarānu, pirmoreiz iet pie friziera, kā arī uzzina, kas ir slava.

Darbs turpināts tādā pašā stilā kā iepriekšējā grāmatiņa par Rufi – pasaule tiek vērota un komentēta, veroties no Rufja skatupunkta. 

Grāmatas nopērkamas visās Latvijas grāmatnīcās!