Adriana sliktā un labā pieredze ar zobārstiem - jeb kā viņš tika pie sudraba zobos!

Adriana sliktā un labā pieredze ar zobārstiem - jeb kā viņš tika pie sudraba zobos!

28. Mar 2013, 14:21 mamma27 mamma27

Zobārsts lielākai daļai asociējas ar ko ne visai jauku un patīkamu. Jāsaka ,ka arī man - jo mana personīgā pieredze bija tajos tālajos deviņdesmitajos,kad skolā mūs sūtīja pie zobārsta, aparatūra bija šausmīga , urbji skanēja un atmosfēra ne visai. Lai arī man ir paveicies un es savos 28 vēl ne reizi neesmu labojusi vai rāvusi zobus, tomēr zināmas bailes no zobārsta ir.

Tad nu pienāca brīdis,kad bija jāved arī Adrians uz pārbaudi,jo izdomājām,ka jāizmanto valstī piedāvātais bezmaksas higēnists. Apskate un tīrīšana beidzās tur pat pie durvīm- ieejot kabinetā, dakteres pirmie vārdi bija - Sēdies un attaisi muti. Uz ko Adrians reaģēja ar skaļu raudāšanu un bēgšanu no kabineta. Tā nu pēc 30 min mēģināšanas pierunāt ,tā arī netikām pie zobu tīrīšanas.

Pēc mēneša pamanīju tādu kā melnumu zobos. It kā caurums. Es tāda ne visai izglītota šajos jautājumos,secināju,ka jāmēģina vēlreiz ,bet šoreiz jau pie zobārsta,jo ja ir caurums, jālabo.

Tad nu vakar devāmies- cītīgi izrunājām,kas un kā. Ka datere tik apskatīsies, un tad redzēs ko teiks. Jo viņš tak liels,nu jau pieci gadi ......

Ieejot kabinetā, priekšā tante ,kurai zobi tiek laboti,atdodam kartiņu un ejam gaidīt ārā. Adrians no redzētā mazā šokā.

Es protams skaidroju,ka tantei zobos lieli caurumi un viņai labi. Un tie cimdi un maska domāti ,lai daktere nedabū viņas mikrobus un otrādi.

Beidzot pienāca Adriana laiks.:) Denīze man klēpī aizmigusi ,tāpēc diži pieturēt vai kā citādi nevarēju. Paļāvos uz veiksmi. Un viss bija labi. Adrians iesēdās krēslā un attaisīja muti. Daktere-mērkaķa ātrumā- visu apskatīja,nosauca zobus, māsiņa pierakstīja. Pateica,ka ir divi caurumi, ātri sāka skalot. Uz ko Adrians reaģēja nedaudz bļaujot, bet tika apklusināts,jo viņš tak liels un māsa guļ, nekas traks tak nav. izspļāva ūdeni. Un daktere salaboja abus zobus ātri un bez liekas runāšanas. Bērns krēslā pavadīja aptuveni 6 minūtes. Pēc pusgada jānāk atrādīt - attā!

Adrians priecīgs pateica attā un bija apmierināts ar paveikto!

Jāsaka ,ka arī es biju šokā par tik operatīvu dabošanos. Tagad tik atliek aiziet pie higēnista,lai iztīra un pamāca džekam pareizi tīrīt zobus.

Vienīgi mani nedaudz pārsteidza ,ka bērniem tiek liktas sudraba plombes.

 
lauvinja lauvinja 28. Mar 2013, 14:48

Pārsvarā jau bērniem liek baltās vai krāsainās, sudraba pēdīgā laikā nebij dzirdēts.

Savus vedu uz Stabu ielu.

mamma27 mamma27 28. Mar 2013, 14:46

es vedu uz Dentu-brīvības ielā. Pirmo reiz biju Valeo. Kad Adrianam bija trīs gadi ,tad bijām stabu ielā, tur arī apskatīja,izskaitīja, tad viņš man klēpī sēdēja un mēs abi krēslā. Bet tas bija pirms dārziņa kā profilakse- viss bija kārtībā.

mamma27 mamma27 28. Mar 2013, 14:44 liba

Jā, higēnists reizi gadā bez maksas. Un zobārsts arī bez maksas. Tik jāskatās,jo ne visas zobārstniecības ir noslēgušas līgumu ar valsti.
Priekšējiem zobiem liekot tikai baltās. Bet manējam tak vēl piena,tā ka šitie tā vai tā kritīs ārā.