4 interesantas receptes pavasara mājas ballītēm

4 interesantas receptes pavasara mājas ballītēm

13. Apr 2016, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pavasaris ir klāt, līdz ar to jāsāk plānot un domāt par mājas ballīšu sezonas atklāšanu. Kas gan var būt labāks par interesantu ballīti ar pasakaini gardu, mājās gatavotu ēdienu. Iedvesmojoties no “Ādažu Čipsu” katliņčipsiem “Meistardarbs”, sagatavotas 4 interesantas receptes, lai šajā saulainajā sezonā papildinātu cienasta galdu ar jauniem gardumiem.

 20160410212234-90208.jpg

1.    MĀJAS BBQ MĒRCE AR SKĀBKRĒJUMA UN SĪPOLU KATLIŅČIPSIEM 

Kas nepieciešams?

  • Brūnais cukurs (6 ēd.k.)
  • Katliņčipsi ar skābkrējuma un sīpolu garšu
  • Kečups
 (5 ēd.k.)
  • Ābolu etiķis (1 ēd.k.)
  • Worchester mērce (1 tēj.k.)
  • Ūdens (1 ēd.)
  • Sāls
  • Pipari
  • Čilli pulveris 

Kā pagatavot? 

Visas sastāvdaļas lej mazā katliņā, sildot maisa, līdz cukurs ir izkusis. Pasniedz siltu vai uzglabā ledusskapī burciņā pat vairākas nedēļas. Servē ar katliņčipsiem.

20160410212252-64527.jpg 

2.    FISH & CHIPS AR ČEDARA SIERA UN SĪPOLU KATLIŅČIPSIEM

Kas nepieciešams?

  • Mencas vai kādas citas baltās zivs fileja, bez asakām
  • Čedara siera un sīpolu katliņčipsi, sadrumstaloti smalkos gabaliņos
  • Sakulta ola
  • Milti
  • Sāls
  • Pipari
  • Eļļa

Kā pagatavot?

Fileju sagriež gabaliņos, katliņā uz lēnas uguns uzkarsē pus katliņu eļļas. Katru filejas gabaliņu apviļā miltos, tad olā, tad čipsos un liek cepties eļļā. Kad gatavs, pasniedz ar katliņčipsiem un iemīļoto mērci.

20160410212302-85758.jpg

3. BRĪ SIERA UN ĶIRŠU KANAPĒ AR SIDRA ETIĶA UN JŪRASSĀLS KATLIŅČIPSIEM

Kas nepieciešams? 

  • Brī siers

  • Sidra etiķa un jūrassā katliņčipsi
  • Mājas ķiršu ievārījums

  • Rosmarīns


Kā pagatavot? 

Uz čipsiem liek šķēlīti brī siera un nepilnu tējkaroti mājas ķiršu ievārījuma. Katliņčipsu kanapē servē uz paplātes un dekorē ar svaigu rozmarīnu.

 20160410212320-48904.jpg

4. VISTIŅU UZKODAS AIZJŪRAS SĀLS KATLIŅČIPSOS

Kas nepieciešams?

  • Vistas fileja

  • Aizjūras sāls katliņčipsi, sadrumstaloti smalkos gabaliņos
  • Sakulta ola
  • Milti
  • Sāls
  • Eļļa
  • Pipari

Kā pagatavot?

Fileju sagriež gabaliņos, katliņā uz lēnas uguns uzkarsē eļļu. Katru filejas gabaliņu apviļā miltos, tad olā, tad čipsos un liek cepties eļļā. Kad gatavs, pasniedz ar čipsiem un iemīļoto mērci.