Saņemt 93 latu līdzfinansējumu varēs no 2013. gada janvāra

Saņemt 93 latu līdzfinansējumu varēs no 2013. gada janvāra

30. Oct 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jau iepriekš publicētajā ziņā vecākiem, kuru mazuļi Rīgā apmeklē privātos bērnudārzus, izskanēja informācija, ka pašvaldības līdzfinansējumu Ls 93 mēnesī varēs saņemt, saglabājot vietu rindā uz pašvaldības izglītības iestādi.

Jaunie grozījumi noteikumos, kas nosaka kārtību, kādā pašvaldība īsteno pirmsskolas izglītības nodrošināšanu, stāsies spēkā ne ātrāk kā no 2013. gada janvāra.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja ir izskatījusi grozījumus saistošajos noteikumos, kas nosaka kārtību, kādā pašvaldība īsteno pirmsskolas izglītības nodrošināšanu, bet tie vēl ir jāapstiprina ar Rīgas domes lēmumu. Tie stāties spēkā tikai pēc publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Vecāki, kuri pieteiksies uz līdzfinansējumu Ls 93 laikā, kamēr nebūs stājusies spēkā jaunā kārtība, šo priekšrocību –saglabāt vietu rindā uz pašvaldības izglītības iestādi – nesaņems.

Māmiņu klubs Māmiņu klubs 30. Oct 2012, 11:34 fox15

Privātajos dārziņos būs jāslēdz līgums un viņi šo summu automātiski norēķinās nost. Vienīgi iepriekš bd jāpainteresējas,vai tas attiecas uz konkrēto bd,jo ir dārziņi,kur šis noteikums nedarbosies,piemēram, dārziņos,kas ir kā bērnu pieskatīšanas centri.