Istaba mazajai aktīvistei

Istaba mazajai aktīvistei

05. Oct 2012, 10:30 maijbite maijbite

Labdien!

Es arī gribu pasapņot meitiņas vietā. :)

Mūsu mazā divgadniece ir liela aktīviste. Viņai pagaidām savas istabas nav, guļ guļamistabā (savā redeļu gultiņā, kurai viens sāns noņemts), bet arvien biežāk sanāk naktīs ievelties mūsu gultā un atlikušo nakts daļu gulēt tur. Lielo „kārtību” ievieš dzīvojamā istabā. Taču arvien biežāk pamanu, ka meitene pa dienu vai vakarā ieiet guļamistabā un grib parotaļāties viena pati. Jāsāk domāt par savas telpas iekārtošanu, lai viņai tur ir interesanti un par savu istabu meita būtu atbildīga pati.

No ciekurs.lv mājaslapas iepatikās vairāki varianti.

1.       Gribētu meitai gultu kā lielajiem, bet no tādām gultām redzēju tikai 1 variantu. Nomainot aksesuārus uz spilgtākiem, šajā istabā viss būtu nepieciešams, jo meitai ir daudz mantu un grāmatu, kas atrastu vietu plauktos. Kumodē un skapī  saliktu drēbītes. Pie galda varētu taisīt radošos darbiņus – līmēt, zīmēt utt.

2.       Krāsu un iekārtojuma ziņā patika šī istaba. Zem gultas ir „sava valstība”, kur varētu gan radoši darboties, gan paskatīties grāmatiņas vai žurnālus (tas meitai ļoti patīk), gan „padzert” tēju no spēļu traukiem ar draudzenēm, gan vienkārši patērzēt, bet augšā un lejā pa trepītēm rāpjoties (tas viņai patīk – pārbaudīts pie paziņām, kam bija divstāvīga gulta) mazliet pakausētu savu neizsīkstošo enerģiju. Vienīgais par ko  baiļojos, ka no tādas gultas viņa varētu izkrist, jo vēl joprojām naktīs diezgan nemierīgi guļ.

3.       Šī gulta iepatikās ar to, ka tai ir ne tikai trepes, bet arī mīļais slīdkalniņš. Arī tas ir veids, kur izlikt savu enerģiju lietainās dienās, jo saulainās dienās var aiziet uz rotaļlaukumu...

 

Manuprāt, bērna istabā jābūt:

1.       Vecumam  piemērotām un drošām mēbelēm (tā, lai bērnam tur ir interesanti un droši uzturēties);

2.       Gaišām krāsām ar kādu košāku akcentiņu.

3.       Latvijā ražotām mēbelēm, uzklausot klienta vēlmes, ko pierāda šie teikumi ciekurs.lv mājaslapā: „Uzņēmuma galvenie darbības virzieni ir mēbeļu ražošana no masīva priedes un bērza koka, kā arī no krāsota MDF un finierētas skaidu plātnes. Pēc klienta izvēles izstrādājumi var būt lakoti, beicēti, eļļoti, vaskoti vai krāsoti.”

Paldies par iespēju pasapņot! :)

 

Maija

BLOGU konkurss: Izvēlies sapņu bērnistabu

 

Konkursu piedāvā mēbeļu salons


www.ciekurs.lv