Kā novērst atkārtotu inficēšanos ar utīm

Kā novērst atkārtotu inficēšanos ar utīm

20. Sep 2012, 10:23 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kad ārstēšanās ir pabeigta un utis ir prom, vecākiem rodas jautājums- ko darīt, lai utis vairs neatgrieztos? Ieteikumos, kā novērsts atkārtotu inficēšanos ar utīm, dalās pediatre Gerda Lielause.

-       Izmazgāt gultas veļu un apģērbu, kas tika valkāts laikā, kad mājās bija utis, ļoti karstā ūdenī – 50- 60° C.

-       Gultas veļu, apģērbu, rotaļlietas, kuras nevar mazgāt, iztīrīt ķīmiski vai nodrošināt to izvēdināšanos 2 nedēļu garumā svaigā gaisā.

-       Iztīrīt ar putekļu sūcēju visus paklājus un mīkstās mēbeles gan mājās, gan mašīnā.

-       Izmērcēt matu kopšanas priekšmetus, piemēram, ķemmes, matu gumijas, matu lentes, galvassegas spirta šķīdumā vai medicīniskā šampūnā. Cita alternatīva kopšanai ir to mazgāšana karstā ūdenī vai vienkārši izmešana.

Tā kā utis ļoti viegli pārvietojas no cilvēka uz cilvēku, arī pārējiem ģimenes locekļiem nepieciešams veikt īpašus profilakses pasākumus, lai novērstu atkārtotu utu invāziju. 

Māmiņu Klubs

Māmiņu Kluba izvēle:

 

Hedrin® ONCE Izsmidzināms gels

Hedrin® ONCE izsmidzināmais gels ir šķidrs gels viegli izsmidzināmā veidā.

Ērti lietojamais izsmidzinātājs noklāj galvu un matus ar šķidro gelu arī grūtāk pieejamās vietās. Hedrin® ONCE izsmidzināmais gelsefektīvi  iznīcina galvas utis un gnīdas.

Tas darbojas fizikālā veidā, utis pārklājot un nosmacējot. Satur PenetrolTM, kas veicina gela iesūkšanos oliņās, lai tās efektīvāk iznīcinātu. Gelu var lietot cik bieži vien nepieciešams, jo neveidojas utu rezistence pret preparātu.  

Hedrin šķīdums 100ml

 Hedrin® šķīdums, kas satur 4% dimetikona, iznīcina galvas utis un to oliņas.

Dimetikons nav ķīmiska inde, tas darbojas fizikālā veidā, utis pārklājot un nosmacējot.

Pārējās sastāvdaļas ir ciklometikons 5. Ciklometikons 5 ir nesējviela, kas pēc uzklāšanas iztvaiko, tādējādi aiz sevis atstājot tikai dimetikonu, kas iznīcina utis.
lauvinja lauvinja 25. Sep 2012, 23:00

Ja nevar 2 nedēļas vēdināt nemazgājamas lietas, tad var tās 2 -3 nedēļas uzglabāt slēgtā polietilēna maisā.