Vissvarīgākais dzīvē ir veselība

Vissvarīgākais dzīvē ir veselība

22. Aug 2010, 11:43 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai cik "novazāts" liktos šis teiciens un nez cik reizes skandināts, tā ir visīstākā patiesība. Un tagad, kopš esmu mamma, man liekas, ka lielāka laime nav - kā veselība - lai bērni veseli un dzīvespriecīgi, lai arī pašai un vīram būtu viss kārtībā.

 

Nu un, ka šobrīd jostas jāsavelk ciešāk, un nevaram daudz ko atļauties, tas taču ir tāds sīkums, visas tās materiālās lietas, no kurām daudzas īstenībā taču nemaz nav vajadzīgas, ne? Ja tā padomā, cik bieži mēs esam reklāmas upuri, un nopērkam daudz ko tādu, bez kā reāli var iztikt?

 

Visādi laiki dzīvē jāpārdzīvo, un ja tā padomā, tad studiju laikos to jostu man vajadzēja vēl ciešāk sažmiegt. Tāpēc, ja vien visi man mīļie ir veseli, un pagrabā ir kartupeļi, pieliekamajā milti,  viss pārējais vienkārši nav sūkstīšanās vai raižu vērts. Ticu, ka pienāks labāki laiki, sevišķi jau tāpēc, ka mēs paši tādus radīsim, un nesēdēsim, rokas klēpī salikuši! 

 

Tagad, pēc slimošanas, es jūtu, ka arī spēki un smaids atgriežas (un arī vēlme uzrakstīt :) slimošanas laikā iedvesma mani bija pilnīgi pametusi..). 

 

Slimošana tā nogurdina, sevišķi, kad slimo tādi mazi bērniņi, kas paši nemāk pastāstīt, kas sāp, kā lai palīdz. Tad tā sanāk slimošana dubultā. 

 

Tagad, kad mēs visi esam veseli, mammai nav iedomājams lielāks prieks! Tagad es beidzot pa īstam sadzirdu vecmammas vārdus - "Būs veselība, būs arī viss pārējais. Nebūs veselības, nebūs nekas!"

 

 

Lai Jums, mīļie, VESELĪBA, VESELĪBA un vēlreiz VESELĪBA! Tepat Māmiņu Klubā bija fantastiska ideja apkopot līdzekļus, kā cīnīties ar vīrusiem, tāpēc - dzersim un ēdīsim vitamīnus, izmantosim citas gudrībiņas iz senču pūra lādes, un būsim veseli! Tad mums būs arī viss pārējais!

 

Ilze Lipska

02. Dec 2009, 15:49

ja veseliba ir jasarga

Muuna Muuna 02. Dec 2009, 14:58

Jā, veselība ir galvenais 😀 Un arī man prieks par plašo sarakstiņu, kādu māmiņas bija kopīgi izveidojušas. Man noderēja 😀

02. Dec 2009, 13:59

Jā,veselība stāv pāri visam😀