Vai Tu smēķē? Ir iemesls atmest!

Vai Tu smēķē? Ir iemesls atmest!

20. Aug 2010, 00:26 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņa Rebeka atzīst, ka viņai ir netikums šad tad uzpīpēt, tomēr neuzskata, ka tas bojā viņas veselību. Turklāt, viņa ir atradusi internetā interesantu pētījumu. Kādu? Lasi viņas blogā!

{pic:1}

Šoreiz gribu parunāt par smēķēšanu.  Sākumā pastāstīšu, kā ir ar mani pašu, pēc tam par to, ko jaunu esmu uzzinājusi.

 

Tātad esmu viena no smēķējošajām māmiņām, taču daru to ļoti, ļoti reti, vairāk jau kompānijas pēc, vai tad, ja kādā ballītē iedzeru. Nu tas sanāk pietiekoši reti, lai es neuztrauktos par savu veselību. Teikšu godīgi,  man patīk to darīt un tādā garā arī turpināšu, pa retam uzpīpēt. Tā kā man nav izveidojusies atkarība, kaut pirmoreiz smēķēju jau padsmit gados un ir bijuši arī man tādi posmi, kad izpīpēju paciņu dienā.  Kamēr biju stāvoklī, protams, negāju ne tuvumā cigaretēm un arī citiem smēķētājiem.

 

Ir ļoti daudz cilvēku, kuri smēķē ,bet vēlas atmest un cenšas visiem spēkiem.  Ļoti daudzi kā iemeslu, kādēļ neatmest smēķēšanu min to, ka bail palikt resniem, jo visbiežāk smēķēšanu aizvieto ar ēšanu. Tā nu es atradu informāciju, ka jaunākie pētījumi liecina par to, ka ja atmet smēķēšanu un uzsāk  veselīga uztura diētu reizē, rezultāts ir daudz labāks.  Cik nu protu, mazliet jums patulkošu .

 

Tātad, tika veikts pētījums , par kuru var izlasīt ŠEIT

 

Raksts ir angliski, tādēļ īsumā ir tā, ka pētījuma rezultāti parādīja, ka sievietes, kuras  atmet smēķēšanu un sāk  kontrolēt  svaru REIZĒ (sāk diētu vai sāk ēst veselīgi)  ir lielāka iespēja īsā laikā (3 mēneši) atmest, kā arī nekļūt  resnākām, nekā tām, kuras atmet tikai smēķēšanu.

 

Zinātnieki cer, ka šis jaunais atklājums mudinās sievietes atmest smēķēšanu, jo, atmetot neveselīgu ēšanu un smēķēšanu reizē, var atbrīvoties gan no  neveselīga ieraduma, gan svara problēmām, kas daudzām sievietēm ir ļoti liela problēma. Bija minēts arī, ka ASV  katru gadu no smēķēšanas mirstot  178 000 sievietes.  

 

Bail kļūdīties ar tulkošanu, tādēļ izlasiet pašas un kopīgi patulkosim tām, kurām angļu valoda nav stiprā puse,  jo šis atklājums, iespējams  tiešam daudzas varētu iedvesmot atmest!!

 

Vai Tu smēķē? Ko Tu domā par smēķēšanu?

30. Nov 2009, 16:53

man liekas ka no smekesanas atrak noveco ari ada sausa paliek tacu visu laiku tie dumi pie sejas drebes ari pievelkas

rita123 rita123 30. Nov 2009, 16:52

Būtu visi tādi smēķētāji,rolly!!!

rita123 rita123 30. Nov 2009, 14:07

Smēķētāji ļoti bieži (gandrīz vienmēr)apvainojas,nepievērš uzmanību vai apvaino nesmēķētāju,kad viņam pasaka,ka traucē un nepatīk elpot cigarešu dūmus.Jūtas kā visu varenie!!!

30. Nov 2009, 12:46

Es uzskatu, ka katram ir tiesības savā privātajā zonā darīt ko vien vinš vēlās- kaut uz galvas stāvēt. Bet, kas attiecās uz publisko telpu- bulciņu ēšana apkārtējos nekā neietekmē, bet publiska smēķēšana gan. Un mani tas traucē. Cik nav bijis, ka ejot pa ielu kāds pretīmnācējs raitā solī ejot gar sānu vicina roku ar cigareti, un tieši novicina gar bērna seju. Vai arī pieturā- stāv viens un kūpina, un nevienu no viņiem nesatrauc , ka blakus ir bērni , grūtnieces, asmātiķi.... Bet kāpēc man ir jāpakļaujās citu vājībām? Es taču pieturā nesēžu un neriju putukrējuma torti, un tādā veidā netraumēju citus, bet gan daru to mājās vai tam paredzētā vietā-kafeinīcā. Tad kāpēc smēķētāji to nedara mājās un tam paredzētās vietās- smēķētavā? Ja man būtu vājība un fetiša izpausmes uz mairozīšu dezodorantu, un man būtu tādu pilnīgi fiziska nepieciešamība ik pa brīdim to izsmidzināt- piemēram stāvot pilnā pieturā. Pie tam 2-5min no vietas. Es pieņemu, ka ātri (es atvainojos) es dabūtu pa galvu.
Mums ikkatram ir vājības, bet tās nav jāuzspiež citiem.

Muuna Muuna 30. Nov 2009, 12:45

pati esmu smēķējusi, bet tagad, kad gaidu bēbi, pat prātā nenāk un domāju, noteikti nesmēķēšu arī pēc tam, jo neesmu novērojusi, ka man prasītos vai kā tamlīdzīgi. Tās ir pilnīgi zudušas lappuses no mana prāta.., tomēr es piekrītu Rekebijai, ka citiem nav tiesību nosodīt - mūsos katrā ir kāds baļķis kuru neredzam, bet citos pamanām, un visvieglāk ir nosodīt tiem, kas ne reizi nav smēķējuši. Cilvēkiem vienkārši jārespektē vienam otru. Katram mums ir sava nostāja, bet tās uzspiešana citiem ir egoistiska. 😀 Par to, ka apvienot atmešanu ar diētu - varu piekrist, jo tā ir dubulta motivācija un visu laiku nav jākoncentrējas uz to, ka cilvēks cenšas atmest - viss sanāk tā kompleksi. Ja arī nav vajadzīga diēta, tad pārskatīt savu ēdienkarti katram nenāktu par ļaunu 😀)

30. Nov 2009, 12:26

sāku pīpēt nepilnu gadu pirms paliku stāvoklī, kā uzzināju- nometu. atsāku pirms pusgada.. Ja nav kompaškas, dienā aiziet 3-5 smēķi, ja ir, tad bik vairāk.

par atmešanu, lasīju Alena Karra grāmatu, atstāju dažas neizlasītas lapas... nobijos 😃

par dietu- Rebeka, Tev tocna to vajag 😃😃😃

30. Nov 2009, 12:18

Piedodiet,bet mana nostāja tiešām ir strikta!
Rebekija,man nav jārespektē smēkētāji-nav man tas jādara. tas ir viņu netikums un smēķētājiem ir jārespektē mani un tas nozīmē,ka smēķējošiem cilvēkiem nav jāatrodas nesmēkējušo tuvumā. Tas ir Jūsu netikums,ne mans. Ir muļķīgi salīdzināt bulciņu ar cigareti,jo runa jau nav par kaitīgumu pašam pret sevi,bet gan pret citu. No tā,ka es ēdu treknu bulku,necieš neviens cits,bet tas ka blakus man kāds pīpē gan ietekmē mani...
Es nekritizēju atkarībniekus,tikmēr kamēr šie cilvēki netraucē mani.

30. Nov 2009, 11:31

kad bija apm 12 gadi ar draudzeni pa kluso pameginajam.man nepatika un neesmu pec tas reizes pat domajusi kad varetu kaut reizi uzpipet.nesaprotu ka var tadus dumus sevi dabut speciali ieksa:/ man pietiek kad virs majas pipe...

30. Nov 2009, 10:50

Pati nesmēķēju un nemaz netaisos to darīt.. Ļoti nepatīk tās mammas, kuras stumj ratiņus vai ar kaut kur aizlīdušas aiz kāda stūra un smēķē.. Manā mājā tikai vīrs smēķē un man par to nav nekādu pretenziju.. Vīrietis paliek vīrietis, ja vēlas lai smēķē..

30. Nov 2009, 10:48

es agrāk arī smēķēju bet kad paliku stāvoklī arīn atmetu...un ja tagad atsāktu smēķēt man nebūtu problemas atmest,man tas izdodas ļoti labi....un esmu arī dzirdējusi ja strauji atmet smēķēšanu svars nak strauji klāt....

un ja ir velēšanās atmest,man jau liekas ka var nelasīt,bet netā atrast speciālu lekciju,kuru ierakstīt var CD un klausīties kad esi ceļā uz darbu vai vnk pastaigajies...man tā daudzi kolēģi atmete,teica ka ļoti laba lieta😀

rita123 rita123 30. Nov 2009, 09:36

Pilnīgi piekrītu ligai!!
Pirmo un vienīgo reizi "Pīpēju"apmēram 7gados.Nočiepām(es,brālis,brālēni,māsica)opim melno Ellitu un gājām visi pīpēt.Es kārtīgi izvēmos,no tās reizes man ,sajūtot cigarešu dūmus ,uzreiz atsaucas atmiņā bērnības palaidnības😃😃

rita123 rita123 30. Nov 2009, 09:35

Pilnīgi piekrītu ligai!!
Pirmo un vienīgo reizi "Pīpēju"apmēram 7gados.Nočiepām(es,brālis,brālēni,māsica)opim melno Ellitu un gājām visi pīpēt.Es kārtīgi izvēmos,no tās reizes man ,sajūtot cigarešu dūmus ,uzreiz atsaucas atmiņā bērnības palaidnības😃😃

30. Nov 2009, 09:24

Es nesmēķēju un man nepatīk,ja manā klātbūtnē smēķē. Nekad neviens draugs nav atļāvies manā mājā vai mašīnā vai man tuvumā smēķēt,jo zin ka pret to izturos negatīvi . Smēķēšana,alkohols,narkotikas vai atkarība no azartspēlēm,ir vāju cilvēku paradums.
Piedodiet,ka esmu tik skarba,bet tāda ir mana attieksme-īpaši sievietei-nav jāsmēķē.

30. Nov 2009, 09:02

Ļoti ilgus gadus cigarete bija mans DRAUGS!Un es arī domāju,ka manu veselību jau tas nebojā.Gaidot mazo atmetu.Visi paziņas teica,ka kad jau beigsi barot ar krūti ganjau atkal atsāksi.Es zināju,ka tas nenotiks,un tas nav noticis!Pret smēķējošām māmiņām izturos ļoti negatīvi.Pret smēķēšanu vispār neitrāli.