Vai grūtnieces un barojošas māmiņas drīkst ēst hematogenu?

Vai grūtnieces un barojošas māmiņas drīkst ēst hematogenu?

15. Aug 2012, 20:07 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Visu oktobri Māmiņu Klubs stāsta par to,ko mūsu organismam sniedz gardais kārums hematogens. Komentāros tāpat ir iespēja uzdot jautājumus par šo interesējošo tēmu. Šodien mēs atbildēsim uz diviem no uzdotajiem jautājumiem. Mūsu eksperts- ginekoloģe Oksana Babula.

 

Vai grūtnieces drīkst ēst hematogenu? Bet varbūt ne tikai drīkst,bet tas ir pat vēlams?Ja jā, tad kādā daudzumā un kāpēc?

Hematogenu topošās māmiņas drīkst ēst,taču piesardzīgi un noteikti vajadzētu konsultēties ar ārstu!

 

Hematogens labi normalizēta dzelzs līmeni organismā. Pateicoties hematogena dabiskajam sastāvam, tam ir gan savi plusi, gan mīnusi.

 

Plusi noteikti ir skaidri "dzīvās"  asinis hematogenā normalizē sievietes hemoglobīna līmeni.

 

Mīnusi- iespējama alerģija, tāpēc nav ieteicams lielos daudzumos lietot hematogenu, ja pirms grūtniecības tas nav ēsts. Tāpat ir iespējama pārmērīga asins recekļu veidošanās, līdz ar to pasliktinās asins plūsma placentā.

 

Hematogenu neiesaka lietot grūtniecēm, kurām ir cukura diabēts. 

 

Izdarām secinājumus. Pirmkārt, hematogenu ieteicams lietot tikai gadījumos, ja ir pazemināts dzelzs līmenis. Otrkārt, nepārsplīlējiet! Pat tad,ja hematogens neizraisa alerģiju, nevajadzētu dienā apēst vairāk kā 1-2 tāfelītes šī garduma. Treškārt, lietojot hematogenu jāizslēdz cukura diabēta klātbūtne- tāpēc ieteicams pārbaudīt cukura līmeni asinīs, kā arī ja nepieciešams,veikt glikozes tolerances testu.

 

Visos gadījumos atbildi uz jautājumu "ēs vai neēs hematogenu?" pieņems jūsu ārstējošais ārsts.

 

Vai māmiņas, kuras baro mazuli ar krūti,drīkst ēst hematogenu?

 

Viss augstāk minētais attiecas arī uz māmiņām, kuras baro mazo ar krūti. Pajautājiet ārstam, pamēģiniet un, pārliecinoties, ka nav alerģijas mazulim, ēdiet to uz veselību, tomēr neaizraujieties!

Veselīgs gardums aktīvam dzīvesveidam!

taschinka taschinka 27. Oct 2011, 16:34

Tā kā gan pirms grūtniecības,gan arī grūtniecības laikā bija zems dzelzs līmenis,tad man ieteica lietot arī hematogenu papildus visam pārējam ko lietoju,gan pārtikas produkti,gan medikamenti.