Vai dzemdību kursi ir nepieciešami?

Vai dzemdību kursi ir nepieciešami?

12. Apr 2012, 11:30 nosiguldas nosiguldas

Kad gaidīju Katrīni, man pat prātā nenāca tērēt laiku dzemdību kursiem, es taču visu zinu, galu galā divus lielus bērnus esmu izaudzinājusi.

Šo viedokli krasi mainīju brīdī kad ieraudzīju mazulīti, jo jebkurai sievietei ir neliels apjukums. Izrādījās, ka daudz ko esmu aizmirsusi. Man aug meita un es noteikti zinu, ka viņas pirmā bērniņa dzimšana būs, kas īpašs mums abām. Bet tāpat zinu, ka pirmais ko ieteikšu viņai darīt, iziet kursus.

Bail ir tikai no tā, kas ir nezināms, to ko zinam un saprotam to sagaidam daudz vieglāk. Mažulīša gaidīšanas laiks ir brīnumu laiks, jo jaunā sieviete kļūst par jauno māmiņu. Tas ir sevis izziņas laiks un laiks, kad daudz lietas ir jāpārvērtē. Šo stāvokli nevar iegūt vienā dienā.

Man vienmēr ir licies, ka pēcdzemdību depresija ir sindroms, kas ir attaisnojums sievietēm, kas pēc būtības ir izlutinātas un tagad, pārciešot sāpes un saskaroties ar grūtībām, vieglāk nevēlēšanos novelt uz depresiju. No otras puses, ne katra jaunā sieviete apzinās ar ko viņai nāksies saskarties pēc mazulīša piedzimšanas un sliktā pašsajūta, negulētās naktis, sāpes krūtīs, tas, ka tu esi piesieta pie mājas rada sajūtu, ka tu nevienam neesi vajadzīga. Tapēc man liekas ir svarīgi jau iepriekš sagatavoties visām grūtībām un zināšanām te ir ļoti liela nozīme, pie tam zināšanas ir ne tikai sievietei, bet arī vīrietim. Tas palīdz viņam labāk saprast savu otro pusīti.

Mans viedoklis ir noteikti Jā, tā mēs rūpējamies ne tikai pašas par sevi, bet arī par saviem tuvajiem.

Vai apmeklēji dzemdību sagatavošanas kursus?

Piedalies konkursā un laimē fotosesiju! 

 

www.julijaerina.lv