Vai atalgot labos darbiņus?

Vai atalgot labos darbiņus?

01. May 2012, 10:59 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Armandam (2g. 11m.) dikti patīk mazā naudiņa (1 un 2 santīmu monētiņas), viņš tās sauc par spīdīgo naudiņu. Ik pa laikam tāpat iedodam kādu 1 santīmiņu, bet tad izdomāju - Kāpēc man viņam tāpat vien jādod, ja viņš pats varētu tos santīmiņus nopelnīt?


Vakar taisījām ķiršu kompotu, likām ķiršus mazajās burciņās (lai vienā reizē varētu to mazo burciņu izēst), piedāvāju Armandam palīdzēt, pastrādāt, teicu, ka varēs dabūt naudiņu par darbiņu. Dēls ar lielu prieku un atbildību darīja sev uzticēto darbiņu. Norunājām, ka dabūs 2 naudiņas, ar piebildi, ja mammai makā būs tik mazas 2 naudiņas.. ja būs lielāka, tad dabūs tikai 1 monētiņu.

 

Uzreiz nevarēju iedot, iedevu vēlāk.. Ja jūs zinātu, cik bērns bija lepns, ka pats nopelnījis naudiņu! Sarunājām, ka liksim naudiņu krājkasītē, lai vēlāk pats var nopirkt kādu našķi. Saku, ka varēs nopirkt sūkājamo konču uz kociņa, uz ko dēls necerēti atbild: "Nē, tādu nepirkšu! Labāk pirkšu šokolādes končas, tās ir garšīgākas!"

 

Kādu laiciņu apmierināts pastaigājis, nāk atkal klāt pie manis un saka: "Mammu, es vēl gribu pastrādāk kādu darbiņu!" Tad es mazliet nobrīnījos, ka tik mazam jau ir tāda domāšana un saprašana - Ja vēl pastrādās, tad būs vēl naudiņa, un tad vēl vairāk končas sanāks!

 

Vakarā dēls man palīdzēja sausās drēbes novākt no žāvētāja, locīt un sakrāmēt pa plauktiem!

 

Vai ir pareizi, jau tik mazu bērnu motivēt strādāt un pašam priekš sevis jau kaut ko nopelnīt?

Anita