Soli pa solim līdz bērnu laukumam

Soli pa solim līdz bērnu laukumam

10. May 2012, 00:00 nosiguldas nosiguldas

Kādu brīdi atpakaļ viena mūsu māmiņa stāstīja, kā savā ciemā tikuši pie bērnu laukuma. Atbildes uz saviem jautājumiem tā arī nesaņēmusi, pati ķēros pie visa procesa un tagad soli pa solim pastāstīšu, kā viss darāms.

Vispirms izvēlējāmies vietu, tā kā mūsu ciemā nav daudz brīvas vietas izgājām no sekojošiem apstākļiem.

Vietai jābūt pēc iespējas ciema vidū.

Pēc iespējas pieejamai vairāk bērniem.

Nākošais solis. gada beigās tapa pamatots iesniegums pašvaldībai, kurā norādījām visus apstākļus, kapēc nepieciešams bērnu laukums.

Cik daudz iedzīvotāju, aptuvens bērnu skaits.

obligāti mināmi argumenti, par bērnu brīvā laika pavadīšanas vietu, par bērnu drošību.

Tas darāms līdz brīdim, kad pašvaldība plāno budžetu, lai būtu iespēja ieplānot konkrētos izdevumus.

Tālāk meklēju palīdzību un vietā, kur būs laukums uzlikām virtuālu aprīkojumu. Mani uzaicināja uz domes sēdi, kur aizstāvēju savu viedokli. Uzklausīju pretargumentus un saliekot visu kopā, dome apstiprināja mūsu velmi ar nosacījumu, ka mēs paši sagatavosim vietu, kur atradīsies bērnu laukums, bet aprīkojumu uzstādīs pašvaldība.

Nākošais solis, ciemos brauca ainavu dizainere, apvienošanas kārtībā mana ļoti laba draudzene, kas deva stingrus norādījumus sagatavošanas darbiem un drošības momentu ievērošanai. Kā redzat blakus ir ūdentilpne.

Pirmais darbs jau aiz muguras, to izdarījām Lielajā talkas dienā- novācām visu veco zāli un gružus, Zāles pudurus vīrieši sacirta ar lāpstām. Tagad gaidu, lai zāle ataug 10. cm un tad nāksies to iznīcināt, lai jau uz melnas zemes varētu bērt granti, bet par to nākošajā aprakstā.