Režīms bērnudārzā

Režīms bērnudārzā

19. Jun 2011, 18:06 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Viens no nosacījumiem, lai labāk adaptētos bērnu dārzā, ir uzzināt un laicīgi pierast pie dienas režīma, kāds būs bērnu dārzā.


Jau pirms uzsākot gaitas bērnu dārzā, jānoskaidro:

·        cikos jāierodas dārziņā;

·        cikos ir brokastis, pusdienas, launags;

·        cikos ir diendusa.

 

Aptuveni mēnesi pirms bērnu dārza vajadzētu sākt bērnu pieradināt pie šī režīma, piemēram, sākt celties mazliet agrāk no rīta, lai varētu paspēt nomazgāties, saģērbties un aizbraukt līdz bērnu dārza,, pa dienu ēst pusdienas, iet ārā un gulēt diendusu tajā pat laikā, kad dārziņā, vakarā ātrāk iet gulēt, lai no rīta varētu pamosties bez kreņķiem.

 

Būtu labi uzzināt ēdienkarti dārziņā, lai iepazīstinātu bērnu jau laicīgi ar to, kas ēdams būs bērnu dārzā. Noteikti dārziņā jāpaziņo, ja bērnam ir alerģija pret kādiem pārtikas produktiem vai vienkārši kaut kas negaršo.

 

Ļoti svarīga lieta ir arī apģērbs. Tam jābūt ērtam, ātri uzvelkamam un novelkamam, ērtāki ir kombinezoni, bikses ar gumiju, apavi ar lipekļiem, tā, lai bērns maksimāli pats varētu apģērbties un par sevi parūpēties.

 

Bilde no Flickr.com

 

Pastāsti, kā jūsmājās notiek vai notika adaptācija bērnudārzam un laimē rotaļlietu Mr.Bucket no XS rotaļlietām! Iesūti ziņu šeit!