Pirmssvētku noskaņojums

Pirmssvētku noskaņojums

21. Aug 2010, 17:36 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ziemassvētki jau pavisam drīz un jāsāk lauzīt galva par dāvanu iegādi. Kā Tu palutināsi savus mīļos? Rebeka dāvinās pašgatavotas vannas bumbas, bet ir neliels BET - ko dāvināt tiem, kuriem mājās ir duša?


{smallpic:1}

Atceros, vienmēr mana mamma pirms svētkiem  bija īgna, nelaimīga un šķendējās par to, ka viņai šie svētki nekad nenes tādu prieku, kas atsvērtu pirmssvētku depresīvo un nervozo noskaņu. Mums ir daudz radu un visi ir jāapdāvina. Kamēr dzīvoju pie vecākiem, domāju, nu ko tā mamma psiho ne par ko, bet tagad sāku viņu saprast.  Braucot svinēt Ziemassvētkus, ir jāsarūpē gan kaudze ar dāvanām, gan cienasts un tam visam šobrīd absolūti nav naudas un arī nav laika. Tas viss rada tādu nepatīkamu stresu un bojā garastāvokli.

 

Aprunājos ar mammu, jautāju, kā viņa tiek galā. Viņas atbilde bija  - NEKĀ, tas esot jāiztur un pēc  svētkiem jāaizmirst. Bet viņa arī pastāstīja, ko darīja 90. gados, kad arī bija grūti laiki. Mamma teica, ka šuvusi un dāvinājusi virtuves cimdus. priekšautus un tādas lietas, lai nebūtu jātērē nauda, kura tolaik, tāpat kā tagad, nav!

 

Jau pirms tam biju nolēmusi, ka dāvanas gatavošu pati. Nolēmu visiem sadāvināt paštaisītās vannas bumbas, bet sastāvdaļām arī ir līdzekļi nepieciešami un nonācu pie secinājuma, ka nav ko dāvināt tiem, kuriem ir duša.  Tā nu es te lauzu galvu, ko un kā lai dara.

 

Kur palicis mans dāvināšanas prieks, kurš vienmēr ir bijis lielāks par saņemšanas prieku??? Kāpēc Ziemassvētki man vairs nesagādā prieku?? Laikam jau tāpēc, ka dāvināšanas prieks dziļi sirdī IR saglabājies un sliktās emocijas rada tas fakts, ka visiem nevaru no sirds uzdāvināt to, ko vēlos. Gan jau, ka dāvanas būs sarūpētas un nebūs jālauza galva, ko kuram dāvināt, tad sāksies patiesā svētku sajūta.

 

Agrāk, kad bija jādāvina dāvanas tikai tiem, kuriem es vēlos, ar prieku meklēju katram dāvanu, bet tagad ir pienākums visus radus apdāvināt, jo nevar jau tā, vienam iedot otram nē, ja jau visi kopā svinam.  

 

Kā jūs tiekat galā?? Un varbūt ir ieteikumi, ko varu dāvināt cilvēkiem kuriem ir duša??  

02. Dec 2009, 02:59

nav jau visiem jamazgajas 😀 😃

rita123 rita123 01. Dec 2009, 11:38

Mūsu ģimenē parasti apdāvinām bērnus,redzot kā viņu actiņas iemirdzas ieraugot dāvanu zem eglītes,asaras sariešas acīs un sirdī paliek tik silti😀Obligāti kaut ko uzdāvinām arī radu bērniem😀
Ziemassvētkos jau galvenais nav dāvanās,bet kopā būšanā😀

01. Dec 2009, 11:18

Man arī vienmēr lielākais prieks ir gatavošanās svētkiem un pēc tam skatīties kā mūsu dāvanas iepriecina citus.Ir grūti izdomāt,kas otram cilvēkam sagādātu prieku,bet parasti izdodas.😀
Mums ir radi,kas parasti negatīvi izturas pret lētākām dāvanām-pēdejos gados diemžēl tieši šī stulbā iemesla dēļ,mēs pie dažiem radiem nemaz nebraucam,jo vienkārši nevaram pavilkt tik dārgas dāvanas.Skumji,bet man dažreiz liekas,ka labāk ja nemaz nebūtu šjaos svētkos jadavina dāvanas.
Piemēram pag.gadā bijā pie vienas turīgas radu ģimenes-viņi viens otram dāvināja dārgas dāvanas-mobilos,dārgas somas,utt. Mēs tur jutāmie stik stulbi,cik stulbivien var justies...

01. Dec 2009, 09:33

Ziepes! 😀
Vispār tas prieks jau nav dāvanās, bet kopā būšanā ar saviem mīļajiem. Savējie sapratīs un vecākiem vai vecvecākiem būs liels prieks par bērna noskaitītu dzejolīti vai nodziedātu dziesmu kā dāvanu.