Pirmo reizi uz Svētdienas skolu

Pirmo reizi uz Svētdienas skolu

04. Mar 2012, 13:42 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Emīlija pagājušajā svētdienā pirmo reizi apmeklēja Svētdienas skolu.

 

Atzīšos, ka es nekad neesmu gājusi Svētdienas skolā, jo par īstenu kristieti kļuvu tikai pateicoties savam vīram. Bet tagad tā ir ļoti liela manas dzīves sastāvdaļa, ko noteikti vēlos arī iemācīt savām meitenēm.

 

Patiesībā tur ir ļoti jauki un interesanti. Mēs esam Sv.Jāņa baznīcas draudzē, un Emīlija arī tika tur kristīta.

 

Tātad, vai Jūs zināt, kas notiek svētdienas skolā?

 

Viss, protams, sākas ar lūgšanu un slavēšanas dziesmu, kas ir īpaši piemērota bērniem, ar jauku melodiju un kustībām, lai iesildītos un sasildītos pirms pašas nodarbības.

 

Pēc tam dalījāmies grupiņās, mazākos un lielākos bērnos, kur mazākie šajā reizē dzirdēja stāstījumu par baušļiem, izveidoja papīra sirsniņu, ko varēja paši izdekorēt, sazīmēt, sakrāsot un aplīmēt, kā arī ielīmēt 10 baušļus.

 

Tad sekoja iešana uz lielo baznīcas telpu, pie altāra, kur tika saņemts svētais vakarēdiens, pēc tā, atgriezāmies atpakaļ un taisījām kreppapīra puķes uz nākamo Māmiņdienu. Viss beidzās ar dziesmu un garšīgām uzkodām.

 

Mana Emīlija bija stāvā sajūsmā par šīm nodarbībām un tagad visu nedēļu gaida nākamo svētdienu, kad varēs atkal iet :)

 

Jāpiebilst, ka svētdienas skola notiek lielā dievkalpojuma laikā, kad vecāki paliek klausīties dievkalpojumu, bet bērni iet uz nodarbību. Es gan gāju Emīlijai līdz (un mēs sarunājām, ka vēl kādu laiku iešu viņai līdz), bet, manuprāt, tas ir tā vērts, ka es kādu laiku nedzirdu sprediķi, bet toties meita mācās būs baznīcā.

 

Vai Jūs savus bērnus  vedat / vedīsiet / gribētu vest uz Svētdienas skolu?