Par bērnu ārsta izvēli

Par bērnu ārsta izvēli

24. Aug 2010, 12:57 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ģimenes ārsta izvēles jautājums nomoka arī topošo māmiņu Ligitu, kura šoreiz savā blogā stāsta par attieksmi pie tā sauktajiem valsts ārstiem, kur aprūpe būtu bez maksas.

 

Pamanīju, ka Māmiņu klubā ievietots rakstiņš par māmiņu apmierinātību ar saviem bērnu ārstiem un nolēmu arī es uzrakstīt, kā man tieši šobrīd veicas ar bērnu ārsta atrašanu. Uzreiz gribu teikt, ka mani neizbrīna māmiņu neapmierinātība, jo arī ar savu topošo bēbi nemaz netieku atplestām rokām gaidīta pie tā sauktajiem valsts ārstiem.

 

Turklāt atrast ārstu, kurš vienlaikus būtu arī pediatrs ir ļoti sarežģīti, ja pat ne neiespējami. Tā kā zinu, ka faktiski ārstam, kurš strādā deklarētās dzīvesvietas rajonā nav iemesla atteikt uzņemt jaunus pacientus, ja viņam ir mazāk par 2000 pacientiem un 900 bērniem, tad jā – tuvējā klīnikā (kurā gan kāju neesmu spērusi) reģistratore teica, ka izvēlētā daktere varētu ņemt manu bēbi aprūpē, tomēr visas reģistrēšanas jāveic pēc tam „kaut kad vēlāk”, kad bēbis būs piedzimis..

 

Bet, ko tad nozīmē tas, ka dzemdību iestāde jautās konkrētu ārstu, kuram sūtīt dokumentus un informāciju par jaundzimušo? Turklāt topošajam ārstam ir jāveic ieraksts mātes pasē. Tomēr reģistratore laipni atrunājās, ka nav nepieciešams šobrīd neko rakstīt vai pieteikt. Ne man ārstes normāli kontakti, ne normāla iespēja viņu satikt, iepazīt un aprunāties, kur nu vēl informācija, ko nodot dzemdību iestādei. Jūtos mazliet „atšūta” vai labākajā gadījumā atradusi „ārsti pa telefonu”, bet personīgi pat nerunājusi...  Godīgi sakot, attapties nepaspēju... nealkstu apmeklēt šo iestādi, jo attieksme nav iepriecinoša – ja nenāc pie ģimenes ārsta ar visu ģimeni, bet gribi tik bēbi viņiem „piešūt”, kam viss bez maksas, tad nekādas ieinteresētības.

 

Beigās izlēmu par labu tam, ka „nodošu” savu bēbi drošās rokās – sazinājos ar Annu Birku, lielisko pediatri, kuru iepazinu Māmiņu kluba vecāku skolā un sarunājām, ka mana bērna aprūpi uzņemsies viņa, kaut arī tas būs maksas pakalpojums. Paralēli vēl mēģināšu atrast bēbim labu ģimenes ārstu, pie kura, iespējams, reģistrēsimies visa ģimene kopā. Lai arī nāksies izdot naudiņu par maksas bērna aprūpi, tomēr sirdsmiers un pārliecība, ka bēbi aprūpē tiešām labs speciālists pirmajās dienās un mēnešos man ir svarīgāks par kreņķiem, domājot, kas tas būs par mistisku ārstu, kas pie mums nāks pirmajās dienās.

 

Sapratu, ka tad jau labāk atteikties no dažām citām lietām un vērsties pie zinošiem un laipniem, kaut arī maksas speciālistiem, par kuriem esmu droša, nekā riskēt un zīlēt, vai pie mums kāds vispār atnāks, kad būsim mājās no dzemdībām. Domāju, ka rūpju un raižu man tajā brīdī tāpat būs gana!

Muuna Muuna 05. Dec 2009, 11:46

Paldies par ieteikumiem 😀 Izskatās, ka būsim tikuši pie jaukas ģimenes ārstes 😀 Par to paldies Māmiņu kluba redaktorei Kristīnei par ieteikumu 😀 Tagad manam topošajam bēbim ir pat divas jaukas dakterītes 😀 😀

02. Dec 2009, 21:55

mums arī ir paveicies ar dakteri..neko sliktu nevaru teikt😀

02. Dec 2009, 18:20

Mēs pie valsts apmaksātā ārsta ejam tik tad,kad vajad receptes,potes vai zīmi bērnudārzam. Mūsu daktere un uzticība spersona ir Dr.Rimša-viņa ir BKUS 9.nodaļas vadītāja-lieliska daktere,ļoti gudra un pieredzējusi.