No speciālā bērnudārza uz masu dārziņu!

No speciālā bērnudārza uz masu dārziņu!

19. Jul 2012, 16:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Viss aizsākās,kad dēlam vajadzēja iet uz gada vecuma redzes pārbaudi,kur tikām brīdināti,ka iespējams būs nepieciešamas brillītes.

 

Pēc gada gājām uz atkārtotu pārbaudi,kur tik tiešām apstiprinājās,ka būs jānēsā brilles. Jo kreisā actiņa ir tālredzīga +4,bet labajai viss kārtībā. Dakteris piedāvāja iziet Pedagoģiski medicīnisko komisiju(Kaņiera ielā 15),un varbūt varētu tikt speciālajā redzes dārziņā(204.bd Ķengaragā).Lieta darīta pierakstījāmies rindā uz komisiju.Tur viss notika gludi un tikām pie atzinuma,ka varam stāties dārziņā iekšā.

 

 

Tā nu aizsākās dēla gaitas 3.gadu vecumā speciālajā redzes dārziņā.Kur notika individuālas nodarbības ar katru bērniņu,pēc speciālas programmas,attiecīgi bērnu redzes problēmai.Tika uzmanītas un tīrītas brillītes,lai tās būtu tīras un nesaskrāpētos. Katru gadu,gājām uz pārbaudēm pie acu ārta,kur par pārsteigumu acīm redzot bija redzes uzlabojumu. Sākotnēji,mums teica,ka līdz 10.gadiem būs jānēsā brillītes,bet nu jau esam nonākuši tik tāli uzlabojumos,ka iespējams,ka skolas gaitas uzsāksim bez brillēm.Dārziņā,mums ir tik mīļas,atsaucīgas,saprotošas audzinātājas,ka man liekas nekur citur. Bija tik tiešām grūti šķirties no audzinātājām,jo tika mums paziņots šā gada pavasarī,ka dārziņš būs jāatstāj,jo redze ir uzlabojusies,tas nekas,ka vēljoprojām brilles jānēsā un palicis pēdējais gads dārziņā.

 

 

 

Sākās viss no gala,kārtējās iestādes,kārtējās komisijas(kur mums par pārsteigumu,jautā kādēļ,tad neturpiniet savas gaitas šajā dārziņā,jo redz ir brilles),diemžēl nemācēju pateikt,droši vien tādēļ,ka mūsu vieta noderētu,kādam bērniņam,kuram ir lielākas problēmas ar redzi.Attiecīgi gājām uz departamentu un stājāmies bērnudārza rindā no sākuma,labi,ka bija komisijas lēmums,ka nākam no speciāla dārziņā,ka esam pirmskolas vecuma bērniņš,ka jāuzņem mūs ir jebkurā dārziņā. Tādēļ,stājāmies tuvākajā dārziņā,kas ir pie mājas.

 

Nu vairs nebūs jābraukā Imanta-Ķengarags.Pienāca 1.septembris un dēls aiziet uz masu dārziņu.Kur visi citi bērniņi,jau savstarpēji pazīst cits citu gadiem. Līdz ar to jaunajam bērniņam ir jāpacīnās,par savu vietu,jaunajā kolektīvā. Zinu,ka dēls ir ļoti sabiedrisks,runātīgs,atraktīvs un gudrs savā mīļākajā tēmā -DABA.Bet varu teikt,ka iet viņam grūti ar puišiem,tie kaut kā īsti negrib ņēmt savā kompānijā,it kā konkurents.Ik pa laikam ,it kā jau nesūdzas,bet izskan dažādas frāzes no dēliņa,ka tur zēns,kaut ko pateicis ne tā.

 

Vairāk dēlam kontakts ir ar meitiešiem,tas jauki. Šajā dārziņā ir lielāks haoss,vairāk bērnu,visi saspiedušies vienā telpā,salīdzinot ar iepriekšējo dārziņu,kur guļam telpas bija atsevišķi,mazāk bērniņu.Un šeit brilles jāuzmana pašam,kas tomēr bērnam ir grūti.Bet es ceru,ka tas ir tikai sākums un dēls iejutīsies un viņu pieņems tie bērniņi.