Nelielo nepatiku pret matu mazgāšanu kompensēja milzīgais prieks par plunčāšanos

09. Nov 2011, 12:54 taschinka taschinka

Vannošanās,pļunčāšanās ūdenī domāju,ka patīk daudziem,ja ne visiem bērniem,bet ne visiem patīk mazgāt matus

 

.Manam dēlam Maiklam vanna un ūdens vienmēr ir ļoti,ļoti patikuši.Pirmo reizi dēlu mēs vannojām 6 dzīves dienā.Un tad mūs pašus vecākus ļoti satrauca tas process un kur nu vēl matus mazgāt.Bet ar to visu tikām galā labi,arī dēlam viss patika.Tā ar katru reizi dēls vannā jutās arvien labāk.

 

Kamēr bija maziņš, arī matu mazgāšana nesagādāja nekādas problēmas.Viņš gulēja vanniņā uz palikņa un līdz ar to tas viss process bija vienkāršs.Bet pēc 8 mēnešu vecuma,kad jau iemācījās sēdēt,tad gan bija mazliet grūtāk.Neteikšu,ka ļoti grūti, vienkārši tas viss bija jādara ātrāk.

 

Neliela nepatika pret to,ka ūdens tek acīs sākās ap gada vecumu,kad matus skalojām stāvot kājās.Tētis pieturēja dēlu,lai nenokrīt,lai jūtās drošāk un es ar lēnu dušas strūklaku skaloju.Lēni un uzmanīgi.Lai tas viss būtu mazliet patīkamāk un neizraisītu bailes,mēs mācījajām,ka vajag pūst,lai ūdens netek mutē un šampūnus,kas nekož acīs.

 

Protams,nebija tā,ka dēlam patīk,ka lej uz galvas ūdeni,bet nebija arī tā,ka bija bail.Bija neliela nepatika.Svarīgi pašiem vecākiem šī procesa laikā saglabāt mieru un nekadā gadījumā nepacelt balsi vai arī mēģināt to darīt ar varu.

 

Tā nu mēs iemācījāmies ar muti pūst prom ūdeni un tas bija gan interesanti,gan noderīgi.Bet tagad,kad dēls jau paaudzies,es viņam mācu,ka galvu jāatliec uz aizmuguri,tad ūdens netek uz seju.Ļoti vienkārši noskalot matiņus.

 

Pavisam nesen es uzzināju,ka ,lai bērns nebaidās par to,ka ūdens tek sejā,pie tā ir jāpieradina no dzimšanas.Vannojot jāšļaksta ūdens uz sejiņu,bet es to uzzināju,kad vairs nevarēju pielietot,lai pieradinātu.Kaut būtībā mums jau tā negāja slikti ar matu mazgāšanu.Dēls pats šļakstījās ik reiz,kad tika ielikts vannā.

 

Tā kā kopumā matu mazgāšana mums nav sagādājusi liekas raizes,nav bijusi tāda baidīšanās no šī procesa.Dēls pats vienmēr ir sšļakstījies vannā un tagad jau sāk peldēties,apgulļas  uz vēdera vai uz muguras un pluņčājas.Nu jau ar vien mazāk traucē tikušais ūdens uz sejas.Domāju, jo vairāk bērnam ļauj šļakstīties,jo mazāk viņš baidīsies no ūdens,kas tiek uz sejas.

 

Visur nepieciešams miers un pacietība,tad viss būs lieliski.

Un pēc vannas satinamies mīkstā,siltā halatā.

 

 

 

Kā Tavās mājās bērnam tiek mazgāti mati? Piedalies konkursā un laimē Bubchen šampūnu!

taschinka taschinka 11. Jan 2011, 20:37

Būtībā ir tā,ka mazgāt ļauj,bet tad,kad jāskalo,tas ir nepatīkami,bet nu jau ir apradis 😀

taschinka taschinka 11. Jan 2011, 14:24

paldies! 😀

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 11. Jan 2011, 13:51

😀