Ligzdas vīšanas sindroms

Ligzdas vīšanas sindroms

26. Jul 2010, 10:26 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai, gaidot bērniņu, Tevī radās ligzdiņas vīšanas sindroms? Māmiņu Kluba topošās māmiņas Ligitas apziņā ir radusies vēlme iekārtot bērnistabu un iekārtot apkārtējo vidi bērniņa ienākšanai ģimenē.

{smallpic:1}

Māmiņa Ligita

Laikam tas nu ir piemeklējis arī mani, jo tikšanās ar bēbīti gandrīz ar roku sasniedzama. Visu gribas kārtot, tīrīt un pucēt.

{pic:2}

Bijušo „biroja” istabu, kā mēdzām to dēvēt, nu ir iekarojis Vinnijs Pūks un esam izlīmējuši skaistas tapetes. Arī aizkari jau izmazgāti un pat dīvāna pārvalks pabijis veļas mašīnā. Enerģijas ir daudz un tagad arī beidzot ir laiks pievērsties tām lietām, kas līdz šim bija mazliet otrā plānā.

 

Vēl man prieks par to, ka pēc diezgan ilga miega „pamodušās” piecas no septiņām manām orhidejām, turklāt dīvainā kārtā visas vienlaicīgi. Orhidejas ir mana vājība un tagad tās sarosījušās tā, it kā gribētu pateikt, ka gaida manu bēbīti tikpat ļoti kā es - uz bēbīša dzimšanu tās būs pilnā plaukumā. Tas man šķiet tā mazliet neparasti!

 

Arī saaukstēšanās iet mazumā, par ko man prieks un tas nozīmē, ka nākamnedēļ varēšu apmeklēt savu dakterīti, kā arī aizbraukt uz plānoto dzemdību iestādi. Pagaidām man nav ne jausmas, kāda varētu būt mūsu tikšanās ar bēbīti, bet viens ir skaidrs – ir jānoliek plānotā ķeizara datums. Īsti nezinu, skumstu par to vai nē. Drīzāk jau nē, jo paļaujos un atstāju to pilnīgā mazuļa izlemšanā. Viņš vislabāk zina, kāpēc viss notiek tā, kā notiek.

 

Tagad īpaši jūtu, ka puncis aug pa dienām un mazuļa kustības kļuvušas ierobežotākas, taču arvien spēcīgākas. Arī kāpšana pa trepēm vairs tik viegli nevedas. Jūtos kā tāda īsta bēbīšu mājiņa, bet runājot par naktīm, reizēm piezogas jautājums – kurš vispār izdomājis, ka cilvēkam naktī ir jāguļ? Apgriešanās no vieniem sāniem uz otriem, tāpat kā ērtas gulēšanas pozas atrašana, ir visai liels izaicinājums. Reizēm smejos – gribu sevi atpakaļ!

15. Nov 2009, 15:47

oi,tā bernu istabas iekārtošana tiešam ir baigi labā lieta...un vēl vairāk sāc apzināties,ka nu jau bērniņš būs kopā ar mums😀😀😀