Labākais laiks, kad kristīt bērniņu

Labākais laiks, kad kristīt bērniņu

22. Apr 2012, 18:43 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lasot vienu diskusiju iedomājos par jautājumu, kā cilvēki izvēlās laiku, kad kristīt bērniņu. Citi kristī dažas dienas pēc dzimšanas, citi atkal lielākā vecumā, kad jau skrien ar kājām, vēl citi atstāj šo lietu uz laiku, kad bērns būs pieaudzis un pats izlems kristīties vai nē.

 

Savu vecāko meitu Emīliju nokristīju, kad viņai bija 10 mēneši, jaunāko meitu Aleksandru – kad viņai bija gads un 1 mēnesis.

 

Patiesībā iemesls bija tāds, ka vēlējos kristības siltā laikā, vasarā, lai baznīcā nevajadzētu tuntulēties siltos apģērbos, un, lai arī pēc tam varētu svinēt ārā, dārzā.

 

No krustvecāku puses bija ierosinājums Aleksandru kristīt uz Ziemassvētkiem, ilgi domājām, bet beigās tomēr pārdomājām. Kāpēc? Kad iedomājos, ka vecākā meita arī vēlēsies nākt pie altāra, bet tā kā viņai ir tikai divi siltie kombinezoni, un tie paši rozā, tad varētu būt smieklīgs skats, kad viņa tāda rozā tur stāvētu visiem blakus.

 

Teiksiet, kur tad problēma uzvilkt kaut ko gaišu? Problēma ir manā skopumā; ļoti negribējās pirkt kaut ko gaišu, ko vilkšu vienu dienu tikai... Tā nu gaidījām siltāku laiku.

 

Re, kā mēs visi izskatījāmies Aleksandras kristībās.

 

 

Kā Jūs izvēlējāties kristību laiku?