Kravājam somu bērnu dārzam!

Kravājam somu bērnu dārzam!

29. May 2011, 13:55 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Par šo jautājumu grasījos rakstīt pēc sapulces valsts dārziņā, bet pēc tautas pieprasījuma, pastāstīšu jau šodien par lietām, kas nepieciešamas bērnu dārzā.

 

Vispirms vēlos pateikt – neuzraucieties, nav nekas traks, ja sākumā arī kaut ko nepaņemsiet, ar laiku iemanīsieties, kas tiešām nepieciešams, kas mazāk vajadzīgs.

 

Tātad:

Maiņas drēbes – pilnais komplekts, ja sanāk negadījums ar slapināšanu biksēs (es dodu vairākas apakšbiksītes līdz + vairākas zeķītes, ja nu apčurā, tad parasti ir gan bikses, gan zeķes slapjas).

 

Maiņas apavi – tādi, ar kuriem nav karsti un ir ērti staigāt, tupēt, skriet, lēkt utt. + ielas apavi, kad iet ārā spēlēties ( tagad dodu līdz gumijas zābaciņus, ja nu lietus uznāk, lai var pa peļķēm lēkāt).

 

Cepurīte – tagad plānā, ja dosiet biezo, tad to arī uzvilks, jo saprotu, ka bērnu dārzā kaut kāds noteikums, ka obligāti jābūt cepurei – baidās, lai kāds nepārkarst, nesaaukstējas.

 

Guļamais apģērbs – parasti ņemam katru dienu līdz, jo tas vienīgias tiek vilkts arī naktī.

 

Kāda mīļmantiņa – zinu, ka citi ir pret, bet man tomēr patīk, ja ir kas mīļš no mājām, nezinu vai kāds bērnu dārzs pret to nopietni iebildīs, ja būs tāda vēlme.

 

Zobu pasta + zobu suka + dvielītis – tie paliek bērnu dārzā, ik pa laikam jāpainteresējas, vai nav izbeigusies zobu pasta vai nolietojusies zobu birste.

 

Ja lieto vēl autiņbiksītes – tad līdz jābūt autiņbiksīšu pakai.

 

Vienreizējie paladziņi – manējai ir līdz, jo dažreiz diendusas laikā sanāk slapjumi gultā, tad paklāj tos zem parastā palaga.

 

Ķemme, matu gumija, kabatas lakatiņš. Saules aizsargkrēms vasarā (bet no rudens tas nebūs aktuāli)

 

Parasti somu krāmēju svētdienas vakarā uz visu nedēļu, tad piektdienās visas mantas atkal vedu uz mājām atpakaļ, lai vairāk vai mazāk kontrolētu, kādas mantas atrodas bērnu dārzā. Katru dienu ejot pakaļ arī redzēsiet, kas jāizmazgā, kas jāpiešuj utt., varbūt vienu dienu ir liela saule, bet rītā liels vējš, tad jāatceras par jaciņu.

 

Ja kaut kas pietrūks, bērnu dārzā noteikti atradīsies, ko aizdot, bet pašiem vecākiem jāseko, lai visas mantas būtu kārtībā.