Ko darīt, kad mazuļu drēbītes jau par mazu?

Ko darīt, kad mazuļu drēbītes jau par mazu?

18. Aug 2010, 13:34 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mazulis pirmajos mēnešos izaug tik ātri, ka drīz vien drēbītes ir jau par mazu. Bet kur likt šīs drēbītes, ja tuvākajā laikā nav plānots vēl viens bērniņš? Uzzini, ko ar drēbītēm, kuras ir par mazu, dara māmiņas Krista Andersone!

 

Decembris teju jau ir klāt. Tā kā ar bērniem saistītu lietu mūsu mājās kļūst ar vien vairāk un vietas arvien mazāk, tad nolēmu izrevidēt bērnu drēbju skapi un atlikt malā visu lieko, kas jau ir par mazu. Ja sākumā man likās, ka drēbīšu kaudze ir milzīga un mums vēl ilgi jāgaida, kamēr izaugsim tik lieli, lai smukākās varētu nēsāt, tad tagad jutos dikti pārsteigta, ka no lielākās daļas drēbju jau esam izauguši. Turklāt par dažiem ļoti jaukiem komplektiņiem pat biju aizmirsusi un nu jau tie diemžēl vairs neder.

 

Salasīju veselu kaudzi ar bodijiem, jaciņām, lācīšiem, zeķītēm un visām pārējām drēbītēm, kas puikām jau ir par mazu. No visa maisa atlasīju pārīti pašu pirmo drēbīšu un vēl pārīti man mīļāko komplektiņu. Šos pāris kostīmiņus paturēšu atmiņām, kad puikas jau būs lieli. Tālāk sekoja jautājums – ko darīt ar atlikušo drēbju kaudzi?

 

Ideālā variantā kādam atdotu, bet diemžēl paziņu lokā nevienam zīdainīšu drēbītes pagaidām nav nepieciešamas. Varētu uz Latviju aizsūtīt, gan jau mamma zinātu kādu, kam varētu noderēt, bet atkal par sūtīšanu dārgi būtu jāmaksā..

 

Tad nu atcerējos par savu veco atkarību – ebay.co.uk!!! Ja iepriekš biju atkarīga no iepirkšanās šajā portālā, tad kāpēc nesākt pašai ko pārdot? Jāatzīstas, ka man ir ļoti pozitīva pieredze ar šo interneta „lielveikalu” – par izdevīgām cenām tieši šeit iegādājāmies gan dvīņu ratus, gan dvīņu barošanas spilvenu un dvīņu ķengursomu!

 

Ievietoju pāris pārdošanas sludinājumus un, kā par prieku, katram siltajam kombinezoniņam atradās pa pircējam! Nekāda dižā peļņa man nesanāca, bet vismaz mājās atbrīvojās vieta un bija kāds, kas apmaksā pasta izdevumus, lai noskatītās drēbītes saņemtu. Jocīgi šķita tad, kad viens no pircējiem vaicāja, kādēļ uz katru preci lieku divus vienādus pārdošanas sludinājumus. Nācās paskaidrot, ka tā nav viena prece, bet divas, jo mums mājās dvīnīši un lielākā daļa drēbīšu ir vienādas...

 

Vīrs, labu gribēdams, vienu dienu bija atnesis mājās super lielo autiņbiksīšu paku. Diemžēl izrādījās nepareizais izmērs un es to konstatēju vien tad, kad paka bija atplēsta. Uz veikalu atpakaļ jau nenesīsi, bet ārā sviest arī žēl. Tā kā daktere nāk pie mums uz mājās reizi nedēļā un apstaigā arī citas ģimenes ar mazuļiem, nolēmu pajautāt viņai, vai nezin kādu māmiņu, kurai šāda paka būtu nepieciešama... Pievienoju klāt vēl pāris drēbītes, kuras pārdot noteikti neizdotos, bet pašiem ar vairāk nav nepieciešamas. Vēl viens labs darbs padarīts!

 

Tā kā zinu, ka ar šo drēbju maisu viss nebeidzas un pēc laika atkal jauna kaudzīte būs sakrājusies, tad šobrīd interesējos par „charity shops”, kas pieņem preces un iegūto peļņu  no pārdošanas nodod ziedojumiem.

 

Tāpēc tagad par bērnu drēbītēm rūpējos īpaši rūpīgi, jo zinu, ka vēlāk tās nonāks kāda cita rokās un gribas, lai saņēmējam būtu patiess prieks.

 

Kur Tu liec Tava mazuļa drēbītes, kas ir kļuvušas jau par mazu?

28. Nov 2009, 17:34

Es MANAS MEITIŅAS DRĒBĪTES atdodu tuvējiem draugiem, kam mazi bērni - kuriem ir grūtak ar finansēm....un man savukārt arī radi vai draugi atdod - mainamies ....😀😀😀

28. Nov 2009, 10:59

sākumā es liku mūsu pašu izsolē www.5santimi.lv, bet tagad apkārt sadzimuši mazuļi, tāpēc atdodu visu, arī mantas, ķengursomu, vibrokrēsliņu, utt

28. Nov 2009, 09:07

Sākumā es mūsu mazuļu drēbītes atdevu radiem,draugiem-mum sbija ļoti daudz drēbju,jo gan paši gan vecmāmiņas mums pirka. Bet tad man bija kāds gadījums-mes aizvedām lielu maisu kādai attālai paziņai (pat klāt pievedām),bet šis cilvēks pat paldies nepateica!!!!
Tad liku i-netā,ka atdodu,bet arī likās ka drēbes ņem cilvēki,kas paši var nopirkt,bet es gribēju pal;idzēt trūcīgākiem.
Nu tad tagad es i-netā pārdodu savu bērnu par mazu palikušās drēbīte spar simbolisku summu.