Kādēļ mēs izvēlējāmies apmeklēt pirmsdzemdību kursus?

Kādēļ mēs izvēlējāmies apmeklēt pirmsdzemdību kursus?

29. Mar 2012, 10:50 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pienāca svarīgais brīdis mūsu  abu dzīvē, - mūsu ģimene paplašināsies!

Tādēļ jau esam kopā, un tad nu daram kopā un baudam kopā, visu. Un, protams, arī pirmdzimtā ienākšana mūsu ģimenītē, kurš bija sūtīts no Dieva. Gaidijām, lolojām sajūtas, kā būs mūsu visu kopā būšana. Tādēļ nebija šaubu par to, ka svarīgajā procesā - bērniņu nākšanā psaulē, arī būsim kopā!

Līdz ar to bija jāizdara šādas tādas formalitātes, lai tas viss būtu iespējams. Kursi, lai iegūtu zīmodziņus, notika Rīgas dzemdību namā, kur notika tik divas lekcijas. Tas notika 7 gadus atpakaļ, un diez ko spīdošu un interesantu nepastāstīja, nezinu kāpēc, netika rādīti video, nekādas citas informācijas sniegtas, viss notika vispārīgi, kur tika pastāstīts par pozām, par ūdeņiem, gļotu korķiem un viss. Tādēļ drusku biju vīlusies, jo tomēr tas bija pirmais bērniņš, ko gaidījām tolaik, un viss tas ir nezināms un neizprotams. Tādēļ tik atlika paļauties uz vīru un vecmāti, kuri piedalīsies dzemdībās. Bet salīdzinot ar otro rezi, kas bija pēc 5 gadiem, šoreiz kursi bija daudz izsmeļošāki, tika ierādītas pozas, rādīti reāli video materiāli. Tiešām bija interesanti apmeklēt, lai gan likās, -  ko tas dos, ja jau viens bērns ir nācis pasaulē un pieredze gūta? Bet ziniet, - katra reizīte ir citādāka!

Ja būs lemts kādreiz tikt pie trešā bērniņa, tad noteikti gribētu apmeklēt Māmiņu kluba seminārus, jo tas viss tomēr notiek mājīgās telpās, nav tik saspīlēta gaisotne, darbinieku kolektīvs burvīgs un atsaucīgs, un arī cilvēku kvantums nav tik liels. Kā arī, cik noprotu, ka katra tēma tiek smalki izskaidrota, -  vai tā ir krūts barošana, vai pašas dzemdības, vai bērniņu aprūpe pirmajās dienās. Tas tomēr lieti noder, ja ir pirmais bērniņš un iekšējā pasaulē valda haoss, tad Māmiņu klubs var Jūsu pasauli sakārtot!

Tāda, nu lūk ir mana pieredze ar kursiem!

Vai apmeklēji dzemdību sagatavošanas kursus?

Piedalies konkursā un laimē fotosesiju! 

www.julijaerina.lv

Atbalsta:

PIESAKIES UZ DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSIEM ŠEIT!