Kādas jaunas higiēnas prasības būs jāievēro bērnudārziem?

Kādas jaunas higiēnas prasības būs jāievēro bērnudārziem?

27. Jun 2012, 16:31 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Uzsākot jauno mācību gadu, Veselības inspekcija vērš uzmanību valstī noteiktajām higiēnas prasībām izglītības iestādēs, par kuru ievērošanu ir atbildīgs iestādes vadītājs!

 

Higiēnas prasības noteiktas izglītības iestādēm par ēkām un to teritoriju, par telpām, to iekārtojumu un uzkopšanu, par ūdensapgādi, apkuri un apgaismojumu. Visas higiēnas prasības ir vērstas uz to, lai nodrošinātu bērnu attīstībai optimālu vidi un samazināt riskus bērnu veselībai izglītības procesā.

 

Lai novērstu skolēna veselībai kaitīgo pārmērīgo fizisko slodzi, izglītības iestādei jānodrošina iespēja skolēniem glabāt skolas ikdienai nepieciešamās lietas mācību iestādē. Izglītojamā somas piepildījuma svars ir 2,5-3,5 kilogrami skolēniem, kas jaunāki par 9 gadiem, 3,5-4 kilogrami skolēniem, kas ir 9-11 gadus veci, 4-4,5 kilogrami 12-13 gadus veciem skolēniem, 4,5-5 kilogrami 14-15 gadus veciem skolēniem, 5 kg un vairāk var nest 16 gadus veci un vecāki izglītojamie.

 

Vecākiem jāseko līdzi īpaši sākumskolas skolēnu skolas somas saturam, lai netiktu ņemti skolā attiecīgajai dienai nevajadzīgas mācību grāmatas, burtnīcas, rotaļlietas vai citi priekšmeti.

 

Veselības inspekcija uzrauga higiēnas prasību ievērošanu vispārējās un pirmsskolas izglītības iestādēs visā Latvijā, veicot kontroles pēc iepriekš apstiprināta plāna, kā arī savas kompetences ietvaros izskata iedzīvotāju iesniegumus.


Konsultācijas par higiēnas prasībām izglītības iestādēs ikviens iedzīvotājs var saņemt pie Veselības inspekcijas speciālistiem Rīgā, zvanot pa tālruni 67819685 vai jebkurā reģionālajā nodaļā. Plašāku informāciju par apmeklētāju pieņemšanas laikiem, kā arī Rīgas un reģionālo nodaļu adresēm un tālruņiem skatīt Veselības inspekcijas mājaslapā www.vi.gov.lv, sadaļā Kontakti.

 

 

Vai tava bērna skolā tiek ievērotas higiēnas prasības?