Kā mēs pavadījām brīvdienas pie Rīgas opīša...

Kā mēs pavadījām brīvdienas pie Rīgas opīša...

29. Jul 2010, 11:20 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sveiciens visiem šajās karstajās dienās, kas vakaros atnes milzu pērkonu un zibeni.

 

Vakar pie mums bija tādi zibšņi ārā, ka jau acis sāka sāpēt un vel visam bonusā elektrība nodzisa, tā kā sēdējām svecīšu gaismā un ticat man tupēt tumsā bez televizora un interneta ir tiešām jocīgi - kā vecajos laikos, kad nebija elektrības!

 

Bet pietiks par negaisu, labāk pastāstīšu, kā mums gāja brīvdienās, kuras pavadījām Rīgā. Meitiņai Adrianai tas bija vesels piedzīvojums, jo viņa darīja un redzēja tik daudz lietas PIRMO reizi mūžā.

 

Vispirms aizbraucām pie opīša, un Adrianai jau, pirmkārt, vajadzēja pie mājas tuvākajā rotaļu laukumā izšūpoties visās šūpolēs. Kā par brīnumu viņai vairs nebija bail šūpoties šāda veida šūpolēs, jo šeit mājās viņa no tādām baidījās. Laikam svešā vietā ir foršākas :):):)

 

Paēduši pusdienas devāmies savā lielajā ceļojumā uz jūru, jo Adriana vel nekad pie jūras nebija bijusi. Sagatavojuši līdzi segu, dvieļus, sauļošanās krēmus, peldkostīmus, dzeramo un kaut ko ēdamu bijām gatavi sākt ekskursiju.

 

 

Jau piebraukuši pie jūras redzējām, ka jūrā ir skaisti lieli viļņi un diezgan stiprs vējš, bet tas nevienu nebija atturējis izbaudīt vasaras priekus, jo cilvēku bija ļoti ļoti daudz.

 

Mazā, ieraugot jūru, sāka saukt- DAUDZ ŪDENS, MAMMU! Es viņai atbildu: "Jā, meitiņ, tā ir jūra!"

 

Un tad atradām vietu, kur apmesties, iekārtojāmies, drēbes nost, peldkostīmus virsū un ūdenī iekšā! Sākumā opis mazmeitiņu lēnam nesa ūdenī, lai nenobīstas, bet viņai nemaz nebija bail, pati spirinājās opim no rokām ārā un dzīvojās pa ūdeni kā zivtiņa! Mazajai ļoti patika līst rāpus kā mazajam vēzītim pa ūdeni un nemaz nebija bail...Man par to tik prieks, jo dienās varbūt mazā būs liela peldētāja:):):)

 

Tāda bija meitiņas pirmā iepazīšanās ar jūru! Vēlāk mazā vēl izskraidījās pa pludmali un pabrauca pa slidkalniņu. Tik viņš bija diezgan karsts, tāpēc bija jāvelk bikses kājās, ko mazā neparko negribēja. Vakarā piekusuši visi devāmies mājās un kamēr opis mazo pieskatīja mēs ar vīriņu beidzot tikām divatā izklaidēties un aizbraucām uz boulingu, kārtīgi izspēlējamies un atpūtāmies.

 

Nākamajā dienā vēl tikām pastaigāties pa lielveikaliem, šo to iepirkām vasarai un tad devāmies mājās. Un šoreiz Adriana pirmo reizi brauca ar vilcienu, kas viņai ļoti patika, tikai viņa visu laiku teica autobuss - autobuss...Laikam vēl nesaprata, kas tas ir citādāks transports :):):)

Tā mēs pavadījām brīvdienas -jautri un saulaini. Mazā kārtīgi izpeldējās un beidzot bija ciemos pie opīša. Mājās atbraucot es meitiņai jautāju -brauksim pie opja? Viņa tik smej un saka -  baucam uz lielo ūdeni:):):)

Vai jūsu ģimene jau bija šogad atpūsties pie jūras???

Vai jūsu bērnam patīk peldēties?

Sandra.

30. Jul 2010, 17:16

lily- šovakar sazvanīšos ar mammu, lai pajautā tai ratiņu saimniecei, jo viņa pagaidām ir laukos, nezinu, kad būs atpakaļ....tā kā būs jāuzgaida...😀

30. Jul 2010, 13:58

Paldies, gaidīšu ziņu!!! 😉

29. Jul 2010, 19:31

lily-
jautājums labs, jo ratiņi tiešām ir super labi un ērti, bet lieta tāda, ka tieši uz to brīdi viņus aizņēmāmies no kaimiņu māmiņas, jo paši vēl neesam iegādājušies...apsolu tuvākajās dienās noskaidrot par ratiņiem (esam pat nodomājuši nopirkt no šīs māmiņas ratiņus jo viņai esot divi rati)!!!!

29. Jul 2010, 19:12

Ļoti atvainojos, bet jautājums ne pa tēmu 😉 Ja nav noslēpums - no kāda ražotāja jums ir bildēs redzamie sporta rati un kur tos var iegādāties? Mūsu problēma ir tāda, ka meitiņa (10 mēn.) neparko negrib sēdēt ratos, un draudzene ieteica pameklēt tādus, kuriem ir šāda veida drošības rokturis. Diemžēl mūsu pilsētas veikalos nekā tamlīdzīga nav... Jau iepriekš pateicos! 😀

29. Jul 2010, 18:31

muuna- jā, es to ļoti novērtēju ka man ir tik labi
vecāki un arī vīra vecāki ir super- nekad
neatsaka mazo pieskatīt, pat steidzamos
gadījumos, vienmēr visās jubilejās piedalās
un auklē (pašlaik var teikt, ka pieskata,
lai nedarītu palaidnības) mazo...
😀😀😀

Muuna Muuna 29. Jul 2010, 13:30

Njā, labi vecvecāki tā tiešām ir liela bagātība. Man ļoti patīk kā mans tētis un mamma ņemas ar mazo un kā viņam arī patīk un smaida! 😀