Kā jūsu bērni ir iejutušies bērnudārzā?

Kā jūsu bērni ir iejutušies bērnudārzā?

28. Jul 2012, 14:59 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sveikas,māmiņas!

 

Kā jūsu bērni ir iejutušies bērnudārzā? Vai jau dara visu? Paši ēd? Iet uz podiņa? Kā mazie izturas,kad ejam prom, atstājot uz visu dienu viņus vienus dārziņā?

 

Mana mazā, kad saprata, ka tiek atstāta, raudāja, taču tagad jau iet priecīga,jo viņai pat ir maza draudzenīte, pāris mēnešus jaunāka un es apbrīnoju, ka viņas saprotas.

 

Tas tā bet es vēršos pie jums pēc padoma:

- kā iemācīt bērnam pareizi satvert karoti/dakšiņu? Bērnudārzā, kad ēd, tad tur nepareizi, ar visu roku, mājās arī. Cenšos ielikt pareizi,bet tas viņai par sarežģītu. Audzinātāja saka, ka maza vēl,bet tieši no viņas bija izteikts aicinājums mācīt pareizu satvērienu.

- mājās jau ilgu laiku ejam uz podiņu. Ja viņa pati aiziet, novelk biksītes, apsēžas. Tikai,kad grib kārtot lielās darīšanas, nedaudz jāpamudina. Autiņbiksītes tiek uzliktas tad, kad iet gulēt.Bet problēma ir tā, ka bērnudārzā viņa negrib iet- ja tiek apsēdināta, tad raud un skrien prom. Vai viņa baidās? Kā pamudināt? Sākumā likās, ka viņa negrib tajā brīdī,kad tiek uzlikta, taču pati arī neprasa. Jā, podiņš ir savādāks, taču ir pati labprātīgi gājusi arī uz veclaicīgā plastmasas masīvā poda.

 

Kā censties risināt šīs mazas nepilnības? Vai varbūt gaidīs, kad mazais apradīs ar bērnudārzu?

11. Oct 2011, 08:51

Meitinai nesen palika gads un devini menesi...

Tā jau vina tgd girb iet uz bernudarzu,dzivojas ir apmierinata...
Par to podu es nesatraucos tik daudz jo majas mes ejam,jau brivdienas 1mo reizi paguvam iemeginat gulet dienas vidu bez pampera,maza ciepa prieciga sausa pamodas,aizgaja tad nokartoties.Jā pamerei iet vel daudz bernudarza vien kadi 4pa dienu,mani tas nesatrauc,bet audzinatajas/auklites gan,jo visi parejie berni iet uz poda,un man tad katru dienu jakalusas tas...

Varbut lai vinas pamegina turet podinu tuvuma,laist bez pampera.?maza jutis ka vajag pacurat,varbut aizies.? Jo laikam tad kad vina tiek likta uz poda vina nemaz negrib neko darit taja poda.?

11. Oct 2011, 08:29

Mes sakam iet sogad septembri darzina ar 3 ,7gadiniem .Sakuma pirmo nedelu loti gruti bija ,bet pec nedelas pierada un saka pats prasities uz darzinu . Darzina dara visu bez problemam un ir loti apmierinats .

taschinka taschinka 11. Oct 2011, 07:25

Mans dēls sāka iet ar 3 gadiem,šogad jau otrais gads bērnudārzā,bet tāda sajūta ka katru rītu iet kā uz nošaušanu.Nu jau no 17 augusta iet bez pārtraukumiem,bet nekā nevar pierast un neraydāt.Katru rītu raud,bet tikai tad,kad jau pie grupiņas durvīm.Noģērbjas un saka,ka tūlīt raudās.Viņš pats sevi noskaņo uz raudāšanu.
Visu pārējo dienas daļu jūtas labi,ēd,guļ,spēlējas,bet tomēr dažreiz atceras,ka grib pie mammas.