Gatavojamies dārziņam: Armanda pieredze

Gatavojamies dārziņam: Armanda pieredze

01. Jun 2012, 09:11 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sveikas!

 

Nu jau vairs nav aiz kalniem tā diena, kad Armands sāks bērndārza gaitas... Šodien bijām kārtot papīrus (bērna medicīnisko karti), pie reizes iepazināmies ar jauno bērna ārsti. Jauno tamdēļ, ka pirms dažām dienām atteicos no iepriekšējā ārsta, dēļ neprofisionalitātes (bet tas jau ir cits stāsts).

 

Es biju visai izbrīnīta, cik ļoti labi daktere māk apieties ar bērnu un cik labi Armandam radās kontakts ar ārsti... Ja sākumā, ienākot kabinetā, uz jautājumiem neatbildēja, tik kratīja galvu, tad pēc pāris minūtēm jau stāstīja visu. :)

 

Bet... Apskatot Armandu, daktere secināja, ka manam bērnam ir, mūsdienās tik populārais, atopiskais dermatīts (ceru, ka pareizi uzrakstīju nosaukumu).. un izbrīnīja fakts, ka iepriekšējie ārsti neko tādu nebija pat pamanījuši.. Es uz sausajiem pleķīšiem smērēju Baphanten smērīti (vai nu zilo vai rozā), tāpat arī reizēm Nivea - kamēr smērēju, tikmēr sausums mazinās, bet tiklīdz pārtraucu smērēšanu tā atkal viss no gala. Izrakstīja citu krēmu - redzēsim, kā ies ar šo.

 

Priekš bērndārza arī svēra un mērīja bērnu.. godīgi sakot, nebiju domājusi, ka Armands ir tik garš :D bez dažiem mm - apaļu metru garš. Par svaru gan šaubos, jo ārstu apmeklējām, tūlīt pēc pusdienu ēšanas...

 

Pie "vieniem raušiem" gribēju arī atdot papīrus dārziņā, bet vadītāja jau bija prom, satikām vienu audzinātāju - gados jauna, bet laipna. Armands jau bija gatavs skriet grupiņā iekšā, bet to neļāvu, jo bērni gulēja diendusu (b/d strādā visu vasaru). Pēc tā kā mans puika jau bija gatavs nodoties bērndārzam, gribētos secināt, ka ar patstāvīgu iešānu b/d nebūs problēmu.. bet to jau skatīsimies septembrī. Un izejot laukā no ēkas, Armands bija gatavs skriet pa rotaļu laukumu, bet šoreiz to nācās atlikt - sāka smidzināt lietus un bija jāuzspēj vēl tikt pāris iestādēs.

 

Pastāsti arī Tu, kā norit Jūsu gatavošanās šim bērna dzīves posmam!

Anita