Pēc avīzes aprēķiniem, tas gada laikā ģimenei rada papildu 1800 latu lielus izdevumus. Labklājības ministrija (LM) skaidro, ka risinājums varētu parādīties nākamā gadā, taču neko konkrētu pagaidām nesola. Konkrētība, ko darīt bērnu vecākiem, kuru bērniem nav vietas pašvaldības bērnudārzos, parādīsies plānošanas dokumentos nākamgad, apgalvo LM.

 

Kopumā Rīgā ir 26 privātās pirmsskolas iestādes, kurās vecāki par maksu var skolot savus bērnus no 1,5 līdz 7 gadu vecumam. Rīgas pašvaldība piedalās ar līdzfinansējumu - to bērnu vecākiem, kuri netiek pašvaldības bērnudārzos, pašvaldība sniedz 33 latu lielu līdzfinansējumu.

 

Privāto bērnudārzu asociācijas vadītāja Regīna Gruzīte vēlētos, lai valsts līdzfinansējums vecākiem neaprobežotos tikai ar 33 latu griestiem, bet gan ar līdzvērtīgu summu, ko Rīgas pašvaldība maksā par vienu bērnu pašvaldības bērnudārzā, proti, 150 latiem.

 

"Ar šādu summu vecāki varētu atļauties izglītot savu bērnu privātajās pirmsskolas iestādēs, jo šādu privāto bērnudārzu izmaksas svārstās no 120 latiem līdz pat 300 lati un vairāk latiem mēnesī, pašvaldība varētu atvēlēt pamatsummu, kādu maksā par vienu bērnu pašvaldības bērnudārzos, un vecāki nomaksātu starpību," laikrakstam sacīja Gruzīte.

 

Delfi.lv

Foto: F64