Atklājums: kur iegādāties lētāk ķimenes

Atklājums: kur iegādāties lētāk ķimenes

24. Feb 2012, 00:00 Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv
Domāsiet, kam man tik daudz ķimeņu? Nē, īpaši liela pavāre es neesmu, bet tēju dzērāja gan un ja runa ir par krūts piena pavairošanu vai savas vai bērna gremošanas sistēmas uzlabošanu, tad esmu gatava darīt jebko!
Ķimeņu tēja tautas medicīnā plaši tiek izmantota pret vēdergraizēm, piena sekrēcijas veicināšanai, gastrīta ārstēšanā, nervu nomierināšanai. 

Ja sākumā likās, ka garšvielu ķimeņu tēja nav īpaši garšīga, tad laika gaitā tā ir iegaršojusies un diena nav iedomājama vismaz bez krūzes ķimeņu tējas.

Bet kāpēc rakstu par savu atklājumu- iepriekš iegādājos ķimenes kā garšvielas lielveikalos safasētās paciņās un lētākās ķimenes maksāja 6,50 Ls/kg, bet dārgākās pat 20,-Ls/kg, BET... pastaigājoties ar dēliņu uz vietējo tirgu, iegādājos lielo paku ķimenes par 2,-Ls/kg! Nedomājot paņēmu visu kilogramu un nu varēšu dzert tējas un izmantot kā garšvielas :) Lūk, sanāk,ka mans pirkums tirgū bija kā minimums 3x lētāks!

Kā es gatavoju ķimeņu tēju:
 
Uzvāru ūdeni, krūzē ielieku sietiņu, sietiņā ieberu 2 tējkarotes ķimeņu, apleju ar ūdeni, uzlieku vāciņu krūzei un ļauju ievilkties. 
Ja nepatīk specifiskā garša, var pievienot pienu,saldo krējumu, iebiezināto pienu.
Kristīne

Vai Tu esi dzērusi ķimeņu tēju? Kā Tev tā garšoja?