Atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem par hematogenu

Atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem par hematogenu

16. Aug 2012, 16:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Oktobris teju ir beidzies un, noslēdzot hematogena mēnesi, vēlamies jums sniegt atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem, ko iesūtījāt par hematogenu! Ieskaties!

 

Tā kā hematogens ir uztura bagātinātājs, vai arī hematogenu var lietot kursa veidā?

Ražotājs nav uzrādījis šim uztura bagātinātājam lietošanas kursu. Tā lietošana ir līdzīga kā citām uztura vielām vai vitamīniem, kad ir nepieciešams – lieto vairāk, kad negribas – nelieto.

Daži pediatri iesaka dot hematogenu 2 līdz 3 reizes nedēļā tiem bērniem, kas slikti ēd un kuriem ir anēmijas risks, bet principā bērniem der 1 hematogens dienā, kas 100% nosegs nepieciešamo dzelzs devu diennaktī.

 

Kāda ir hematogena ieteicamā diennakts deva?

 Hematogenu ieteicams lietot 2 tāfelītes dienā pieaugušam, bērnam 1 tāfelīte dienā. Tā kā Hematogens satur cukuru, nav ieteicam to lietot biežāk.

100 gramos cilvēks uzņem 71% dzelzi un 56% C vitamīna devu no ieteicamās diennakts devas.

 

Vai ziemā un pavasarī īpaši būtu ieteicams lietot hematogenu?


Ieteicams ziemas un pavasara laikā būtu, jo mazāk saņemam vitamīna devas no pārtikas produktiem, jo beigušās dabīgās rezerves no dārzeņiem un augļiem.

 

 

Vai Hematogenā ir daudz kaloriju?

Hmatogena kaloriju daudzums ir uzrādīts uz iepakojuma – 1 hematogenā(45 – 50 g) ir no 186 līdz 202 kcal.  Piemēram, šokolādes batoniņā 50g vidēji ir 213 kcal.


 

Veselīgs gardums aktīvam dzīvesveidam!